Healthy lifestyle

In de zomer is er nogal wat veranderd in mijn lifestyle. Ik heb hem helemaal omgegooid qua eten en sporten.

Ik at nooit echt ongezond, maar het kon zeker gezonder. Ik at veel groente, maar ook veel vlees en dronk veel frisdrank. Met frisdrank was ik al eventjes gestopt. Maar in de zomer begon ik frequent met smoothies. Allerlei soorten. Ik bedenk de recepten zelf. Mijn lekkerste is: blauwe bessen, banaan, amandelmelk, lijnzaad en havermout. Héérlijk! (Ik krijg buikpijn van veel lactose dus heb ik melkproducten zwaar verminderd en ben ik overgestapt op amandelmelk.)

Als ontbijt at ik elke ochtend muesli met yoghurt. Yoghurt bevat voor mij te veel lactose, dus veranderde ik mijn ontbijt. Heb ik tijd? Dan maak ik havermout. Om het lekker te maken, doe ik er aardbeien en blauwe bessen bij, kaneel, sesamzaad en rozijnen. Mijn andere recept is gebakken appeltjes (in olijfolie, niet in boter!) en kaneel. (De havermout maak ik met amandelmelk.) A: het is veel gezonder en meer voedend en B: het vult enorm. Als ik geen tijd heb, eet ik muesli (muesli met zaden en noten) met yoghurt, agavesiroop (en natuurlijke zoetstof) en rozijnen. Als ik echt ontzettend veel tijd heb, maak ik nog weleens boekweitpannenkoekjes.

's Avonds eten we ontzettend veel groente en bijna geen vlees (of anders vegetarisch vlees).

Waar ik mijn recepten vandaan haal? De basis haal ik uit het kookboek Voedselzandloper, en de variaties bedenk ik zelf.

Ook ben ik weer begonnen met hardlopen, gebruik ik de app PumpUp (een fitness app die workouts voor je maakt) en zwem ik 's ochtends voor school 2x per week.

De producten die ik gebruik komen trouwens merendeels van Ekoplaza. Dit is een supermarkt met biologische en duurzame producten.

Met deze lifestyle voel ik me zoveel fitter en energieker. Ik heb 's ochtends minder snel honger en eet dus minder.

Wil jij ook je lifestyle veranderen? Mijn advies is om geen excuses te bedenken waarom je het uit zou stellen. Waarom niet gewoon nu beginnen? En ja, je staat misschien wat langer in de keuken, maar het is zo leuk om iets heel lekkers te maken waar je je goed bij voelt. Dan heb je de tijd er dubbel en dwars voor over. Dus sta 's ochtends wat vroeger op, maak een lekker ontbijtje voor jezelf en beweeg wat. Dan begin je al lekker aan je dag en ben je niet zo futloos en moe.

Follow the author: Jules
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1