Title: Beyonce - I was here
Beyonce - I was here

Beyonce - I was here

Media of Jules
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Beyonce - I was here

Beyonce - I was here

Ondertussen zo'n jaar geleden, hoorde ik het liedje 'I Was Here' van Beyonce voor het eerst. Het was een paar maanden voordat ik op reis zou gaan en toen vond ik het al toepasselijk. Nu is het een half jaar na mijn reis en nog steeds vind ik het het meest toepasselijke liedje dat er is. De tekst is zo prachtig. En voor mij gaat het niet alleen over mijn reis, maar ook over het leven. Ik ga er even de tijd voor nemen om het uitgebreid te bespreken.

'I wanna leave my footprints on the sands of time, know there was something that, and something that I left behind'

Ik wil iets achterlaten. Al is het maar bij één iemand. Iets waar diegene iets aan heeft. Iets wat hen verder heeft geholpen zoals een advies. Of iets wat diegene heeft geïnspireerd om iets soortgelijks te gaan.

'I was here, I lived, I loved'

Ik wil mijn dromen waarmaken, alles uit het leven halen wat er voor mijn gevoel in zit.

'I did, I've done, everything that I wanted and it was more than I thought it would be, I will leave my mark so everyone will know, I was here'

Voor mijn gevoel heb ik nu al zoveel meer gedaan dat dat ik ooit had gedacht. Ik ben op mijn 15e naar Afrika gegaan om vrijwilligerswerk te doen. Ik ga nu door heel het land leuke dingen doen. Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen.

'I want to say I lived each day, until I died, I know that I had something in, somebody's life. The hearts I have touched, will be the proof that I leave, that I made a difference, and this world will see'

Zoals ik al zei, ik wil iets achterlaten. Iets moois voor iemand. Laatst was er iemand bij ons en ze zei me: 'Wat ben je toch een mooi persoon'. En dat vond ik het grootste en mooiste compliment dat ik ooit kon krijgen. Want dat wil ik zijn. En nu, op 16 jarige leeftijd, heb ik hem al in de pocket. Ik hoef niet persé een wereldverbeteraar te zijn. Beroemd omdat ze iets goeds deed voor de wereld. Nee. Ik wil iemand zijn die iets betekend voor iemand.

'I was here, I lived, I loved. I was here, I did, I've done, everything that I wanted and it was more than I thought it would be. I will leave my mark so everyone will know I was here'

Wat zijn het mooie momenten als papa en/of mama in gesprek zijn met anderen en ik ze hoor zeggen dat hun dochter naar Afrika is geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. En als ik me dan omdraai, zie ik een grote glimlach op hun gezicht. Een glimlach van trots. Wauw.

'I just want them to know that I gave my all, did my best, brought someone to hapiness. Left this world a little better just because, I was here'

Conclusie: ik wil uit het leven halen wat er voor mij in zit. Ik wil iets betekenen voor iemand, al is het maar één persoon en al is het maar iets kleins.

En als Beyonce dit liedje zingt en tijdens het stukje 'I was here' speelt er een filmpje van ontwikkelingshulp, kan ik met trots zeggen dat ik daar was.

More contributions of WorldSupporter author: Jules
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]