Peter R. de Vries - Over de Grens - Uganda

Misdaadjournalist Peter R. de Vries heeft een nieuwe serie gemaakt, bestaande uit een 6-tal afleveringen waarin hij internationale schendingen van kinderrechten aan de kaak stelt. Deze afleveringen zijn in de periode april/mei 2014 uitgezonden. Deze serie heeft voor mij een erg grote link met Wereldsupporter.

In de eerste aflevering bezoekt hij Uganda, een land in Midden-Afrika waar ik afgelopen winter ook naartoe ben geweest. In deze aflevering onderzoekt hij het verschrikkelijke ritueel waarbij jonge kinderen worden geofferd door hun familie etc. Lichaamsdelen zoals de tong en de genitaliën worden afgesneden, met het bijgeloof dat dit voorspoed en zakelijk succes zal leveren in het verdere leven van de familieleden die het kind hebben geofferd. Deze afschrikwekkende handelingen worden uitgevoerd door medicijnmannen, die stinkend rijk worden met het werk dat ze doen. Soms ontvoeren deze zogenaamde 'toverdokters' jonge kinderen en verminken deze, om op die manier het geluk voor zichzelf af te dwingen. Tijdens deze aflevering ontmaskert Peter R. de Vries zo'n toverdokter met behulp van een verborgen camera.

Ik vind dat deze aflevering, net zoals alle andere uit deze serie, een zeer grote link heeft met Wereldsupporter. Bij wereldsupporter is namelijk een van de doeleinden, dat kinderen over heel de wereld een goede welzijn en toekomst hebben. Peter R. de Vries heeft in zijn serie precies hetzelfde doel. Met verborgen camera's probeert hij kinderzaken die niet in orde zijn aan de kaak te stellen, om op deze manier de wereld bewuster te maken van de lijdensweg die miljoenen kinderen op deze wereld doorlopen, met de hoop dat er ooit een beter leven met een toekomst zal komen voor deze kinderen.

media_not_available.png
Follow the author: berendbruijn
More contributions of WorldSupporter author: berendbruijn
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
media_not_available.png
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]