De mensen

Ik heb in mijn reis veel mensen ontmoet. Locals en verre reizigers. Sommigen ervan zijn vrienden geworden die ik nooit zal vergeten. Ik heb geen locals echt ontmoet van mijn leeftijd dus ik kan helaas geen persoonlijk verhaal delen. Wel heb ik met 3 locals gepraat over hoe het was om in Zimbabwe op te groeien. 2 van die locals zijn gekleurde vrouwen die allebei echt geweldige mensen zijn en altijd blij. De toestand waarin ze opgroeiden was niet altijd makkelijk maar ze vertelden vooral veel over gewoontes. Ze vertelden over hoe vrouwen zich moesten gedragen, welk geloof er speelde en hoe een trouwerij verging. We hebben taalles van ze gekregen in Shona en we hebben zelf een liedje geleerd! Het was echt fascinerend om over hun cultuur te leren. De 3e local, een blanke man, vertelde erna over hoe het in het land ging met het "reversed-racism". Dat blanke boeren hun land moesten verlaten of hun bedrijven opgeven. Hij vertelde over de enorme inflatie die was opgetreden in Zimbabwe. Dat geld niks meer waar was en dat je biljetten had  van 20 biljoen Zimbabwaanse dollars! Ik heb die dag heel veel geleerd over Zimbabwe en hun cultuur en ik was heel blij dat ik hierover mocht leren!

Bij antelope park werken ook veel locals die stuk voor stuk heel erg vriendelijk zijn. Ze vragen allemaal hoe het met je gaat en ze weten bijna allemaal je naam! Ik ben nog nooit in een land geweest met zulke vriendelijke mensen! Als ik in het dorp Gweru was, was iedereen ook heel vriendelijk. Er zijn op straat wel overal mensen. Mensen die dingen verkopen of gewoon rondlopen. Geen van deze mensen dringt ook maar iets op.

In het weeshuis waren alleen maar kleine kinderen en we bleven nooit lang genoeg om een goed verhaal met ze aan te gaan maar deze kinderen leven in hele erge condities. Ik heb met geld dat ik van vrienden heb gekregen kleren en speelgoed gekocht zodat het hier iets beter kan worden voor deze kinderen. Ik hoop dat het een beetje heeft geholpen. De kinderen zelf waren altijd dolblij als we langskwamen. Ze gingen met je telefoon foto's maken en spelletjes doen en altijd als we langskwamen gingen ze een coole afrikaanse soort dans doen die ze bedacht hebben. Echt heel vet!

Als ik meer tijd in Zimbabwe had doorgebracht had ik meer tijd met de kinderen kunnen doorbrengen maar helaas mocht het niet baten. Na 2 weken moest ik helaas weer naar huis. Over 2 jaar, als ik weer genoeg geld bij elkaar heb wil ik langere tijd ergens vrijwilligerswerk gaan doen!

Follow the author: Eva Santing
More contributions of WorldSupporter author: Eva Santing
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]