interview met een leeftijdsgenoot

Voor de opdracht van het milleniumdoen team heb ik een leeftijdsgenoot geïnterviewd tijdens mijn reis naar Tanzania. Ik ben dit interview gehouden met een jongen genaamd Isaja, hij is negentien jaar en woont op Zanzibar. Ik heb als eerste gevraagd naar zijn persoonlijke situatie. Dit was best confronterend omdat hij het veel minder luxe heeft dan ik. Hij woont in een sloppenwijk en heeft geen geld om naar school te gaan. Hij is een paar jaar naar de basisschool geweest en moest daarna meehelpen om geld voor zijn gezin te verdienen. Hij vertelde mij dat hij zichzelf Engels heeft geleerd om met mensen van buitenaf te communiceren. Hij interesseerdt zichzelf namelijk erg voor andere culturen. Het was te zien aan hem dat hij het erg moeilijk vond om te vertellen dat hij weinig mogelijkheden heeft om zichzelf en zijn familie te onderhouden. Toen ik hem vroeg naar zijn doelen en verlangens werdt hij erg enthousiast. Hij wil, toevallig net als ik, graag andere culturen ontdekken en mensen van over de hele wereld leren kennen. Het treurige is dat hij het geld hier niet voor heeft maar hij blijft dromen. Ook wil hij graag een vaste baan vinden en zijn ouders en zusje helpen om een goed leven te hebben. Hierna heb ik kort verteld over mijn situatie en hij vond het erg leuk om te horen over hoe ik leef. Ik vroeg hem naar zijn ideeën over Nederland en het grappige is dat hij gelijk begon over de kou en de sneeuw. Hij verwachtte dat Nederland erg verschilt van Tanzania maar hij kon zich niet goed voorstellen hoe. Hij hoopt wel om in de toekomst een keer naar Nederland te kunnen gaan. Als laatste heb ik hem gevraagd over lokale dingen zoals het eten, de cultuur en de mensen. Hij nam me mee naar een straatmarkt en liet me allerlei typisch Tanzaniaanse etenswaren zien, die ik vervolgens kocht en samen met hem gegeten heb. De cultuur is voor hem erg normaal en toen ik mijn beleving vertelde moest hij lachen. Hij vond het leuk om te horen dat ik zijn cultuur en de lokale gewoontes erg kan waarderen. Ik vond het interessant en ook confronterend om dit interview te houden maar het heeft me zeker wat opgeleverd. Ik snap ook goed dat jullie deze opdracht hebben bedacht. 

Image
Follow the author: loesopdeweegh
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]