From dessert to bush!

Allan Savory: how to green the desserts of the earth.

in de ted tal verteld Savory over zijn onderzoeken en hoe hij zijn leven heeft gewijd aan het wereldvraagstuk: dessertivication.

dit fenomeen houd in dat door alle humane praktijken die wij in onsdagelijks leven volbrengen, fatale gevolgen heeft voor de natuur in onze mooie wereld. zo kunnen problemen optreden als bodemdegradatie, wat uiteindelijk kan leiden tot verwoestijning. Er zijn natuurlijk al veel mensen met deze vraag stukken bezig, iedereen is er haast van overtuigd dat we de oplossing zullen vinden in de technologie.

 

echter vergeten we daarbij dat technologie ook zijn kosten heeft, en dan spreek ik niet alleen over kapitale kosten. het beruik van techniek maakt daarnaast ook nogseens het armoede verschil in de wereld groter, want lang niet iedere keuterboer in de wereld kan zich de dure westersere machines veroorloven, laatstaan gebruiken.

 

daarom moet er meer oor komen voor mensen als savory, die buiten de box durven denken en hun ideeën ook nog eens uit voeren. bekijk deze inspirerende ted talk en geloof net als mij, dat we met meer oog voor subalternatieve ideeën ook de wereld kunnen helpen verbeteren.

Related resources on WorldSupporter: 
Follow the author: Anna Visscher
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Wauw tof hoor!! Ik kijk veel

Wauw tof hoor!! Ik kijk veel ted maar deze had ik nog niet voorbij zien komen! Goede tip dus, Liefs cc

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1