Maandag 2 juni –Sportles Karibu School, vandaag ook class 3!

Vandaag konden we ons weer opmaken voor een dagje sport op de Karibu School! We hadden een rustig weekend gehad, dus we konden er weer vol tegenaan. De laatste tijd zijn we echt helemaal op. Ons lichaam heeft de afgelopen maanden hier veel te verduren gehad. We hadden de sportleraar de avond ervoor maar even opgebeld welke klassen we hadden en op welke lesuren en lestijden, want dat had hij ons nog niet verteld. Vorige week donderdag zei hij dat hij dit ons nog zou laten weten en ons zou bellen. Nou in Afrika wordt dat natuurlijk vergeten.
Op naar het sportveld! We begonnen alleen met class 7 en dat waren dit keer maar 8 kinderen, 6 jongens en 2 meisjes. Vooraf vroegen we hun wat ze dit uur wilden gaan doen. Het is onze een na laatste week op de school en we kiezen meer voor vrijere lessen. Ook omdat we de kinderen al heel vaak nieuwe spellen hebben aangeboden. De meisjes zeiden gelijk tegen Marlinda: nee, geen voetbal terwijl de jongens natuurlijk wel wilden voetballen. Wij zeiden toen: de vorige keer toen we jullie als groep alleen hadden, hebben we gevoetbald met z’n allen dus vandaag geen voetbal. Daar waren de jongens het dan uiteindelijk wel mee eens. We hebben het spel iemand is hem, niemand is hem gedaan. We hadden de bal bij ons en dit spel vonden ze weer erg leuk om te doen. Het laatste kwartier van de les mochten ze zelf kiezen wat ze gingen doen. De jongens gingen (natuurlijk) voetballen en Marlinda ging met de meiden met een tennisbal overgooien. Michiel ging met wat kleine jongens uit de buurt voetballen op het veld. Aan het einde van de les hebben we nog een leuke groepsfoto class 7 gemaakt.
Na ons eerste lesuur hadden we class 4A en 4B. Met de jongens gingen we voetballen. Teacher, teacher! We want football! 4A against 4B! Helemaal prima dachten wij. Michiel ging kijken en helpen met voetbal bij de jongens. Het ging er erg sportief en leuk aan toen. Ze hadden er heel veel plezier in! Marlinda ging met de meiden mee. Zij mochten vandaag touwtje springen, netbal spelen en met de volleybal vangen en gooien. Het was een erg leuke les waarin de kinderen fanatiek meededen. Deze beide klassen hebben we al heel vaak gehad en ze vinden onze sportlessen erg leuk.
Het volgende lesuur hadden we class 3! Dit was voor de eerste keer! Ze hebben al weken aan de sportleraar op school gevraagd of ze van ons een sportles mochten krijgen. Wij waren natuurlijk heel druk met de andere sportlessen, maar we vonden het prima om hun ook één keer een les te geven. Michiel heeft met de jongens een fanatiek partij’tje voetbal gespeeld. Hij heeft bij beide teams mee gevoetbald, want de kinderen vonden dat helemaal geweldig! Marlinda heeft meegedaan met netbal. De kinderen juichten wanneer Marlinda de bal had gevangen. Ze vonden het zo leuk dat ze meedeed en ze hebben daar erg van genoten. Ook heeft Marlinda overgegooid met een tennisbal met wat meiden.

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
420