Vrijwilligerswerk; de invloed op het onbewuste

Oke eerlijk toegegeven, ik hou van een biertje en een feestje. Daar is niks mis mee natuurlijk! Als student was het 1 a 2 keer per week raak; eerst even een paar biertjes bij vrienden indrinken en dan de stad in. Vervolgens in de kroeg nog een paar biertjes drinken, beetje dansen, en natuurlijk interactie met het andere geslacht. Aan het eind van de avond, voordat we naar huis gingen moest er een vette hap in; broodje satekroket, doner, of een frietje speciaal. Vervolgens lekker naar bed.

Voor velen vast niet onbekend en natuurlijk leuk om af en toe te doen.. maar, wat heeft het te maken met worldsupporter, vrijwillgerswerk, en milleniumdoelen? De functie van de vorige alinea is het contrast dat ik wil schetsen. Als student was dat de normale gang van zaken. Nu, nadat ik vrijwilligerswerk heb gedaan gaat het er iets anders aan toe. Ik woon inmiddels nog steeds in de Filipijnen (een derde wereld land) en heb een boel ervaring opgedaan met vrijwiligerswerk. Natuurlijk heeft dit mij anders laten denken en dit heeft ook mijn gedrag beinvloed.

Nu blijkt dat ook mijn onbewuste is beinvloed, op een positieve manier, door mijn 'filantropische' geschiedenis/achtergrond in de Fillipijnen. Ik ga nog steeds graag uit; ik drink een paar biertjes thuis met vrienden, vervolgens gaan we op zoek naar een bar en maken we er een feestje van.  Dan komen we laat in de avond (vroeg in de ochtend) uit de kroeg. Hier beginnen mijn basale verlangens een rol te spelen, mijn zogezegde onbewuste krijgt een grotere rol door dat het bewuste cognitieve denken wordt onderdruk (bedankt, alcohol). Vroegen was dat: yes eten, ik moet een vette snack hebben. Nu zeggen mijn hersenen iets anders; help de mensen! 

Waar ik woon zijn er genoeg kroegen en feestenten, allemaal op 5 minuten loopafstand. Waar ik woon zijn er ook genoeg mensen die op straat leven. Eigenlijk een gek contrast. Voor mij betekent dit het volgende: Het is inmiddels vaste prik geworden om snachts na het uitgaan eten te kopen voor de mensen die op straat leven. Een veel leukere manier om afscheid te nemen van een mooie avond.

 

Groetjes, Ron

 

Disclaimer: Natuurlijk kan je nu gaan zeggen: ja Ron! als je gewoon niet uitgaat, en dat geld gebruikt voor een goed doel dan kan je nog veel meer doen. Daar heb je (heel eerlijk) een punt. Maar, dat argument kan je dan voor alles wat ik leuk vind geven. Als je dat doortrekt zou ik alles op moeten geven totdat ik net genoeg heb om te leven, zodat ik alles wat ik dan overhou kan gebruiken voor goede doelen. Dat is voor mij te extreem (en daarin ben ik zeker niet de enige). Ik heb mijn eigen verzetjes nodig, mijn eigen hobby's, mijn eigen manier van stress loslaten. Op die manier ben ik zelf gelukkiger en dat geeft mij energie/kracht om meer te doen voor anderen. Een interessant punt, waar ik eigenlijk een blog over moet schrijven om er wat dieper op in te gaan (in de toekomst).

 

Follow the author: ronhaarms
More contributions of WorldSupporter author: ronhaarms
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Hoe je het ook doet.....

Hallo Ron,Blij te lezen dat de Filippijnen jouw positief beinvloed hebben! Het gaat om de balans, en het feit dat je mensen om je heen ziet. Volgens mij doe jij veel meer voor de medemens dan je denkt! Enne, volgende keer ga ik mee, en hoeven we geen drankje te drinken om toch een avond goed af te sluiten ;-).Juliette

Wat een leuke gewoonte na het

Wat een leuke gewoonte na het uitgaan! Leuk geschreven blog ook ;-)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 2