Stichting Kind van Ghana

In 2010 zijn wij, Anouschka Wehman en Amanda Thijssen, in Ghana geweest om daar vrijwilligerswerk te doen. In deze bijzondere maanden zijn we beiden verliefd geworden op het land, de mensen en hun cultuur. De confrontatie met de levensomstandigheden met deze lieve mensen heeft ons diep geraakt. Beiden zijn we ontroerd door hoe sommigen daar hun leven moeten leiden en wilden beiden meer doen dan een aantal maanden in dit land spenderen. Doordat we dit gevoel samen deelden, hebben we onze eigen stichting opgezet. Toentertijd zijn we in contact gekomen met de Aldersgate Foundation, een kleinschalige Ghanese stichting die meerdere projecten heeft lopen voor de minder bedeelden in het land. Zij hebben ons enthousiast gemaakt voor een project dat zij al erg lang wilden beginnen; een kinderdagverblijf voor de kinderen in Kona. In 2010 is er een flinke start gemaakt aan het begin van ‘Hamashiah Daycare Centre’, waaronder het kopen van noodzakelijke spullen en het verstevigen van het gebouw en het dak. Het kinderdagverblijf is destijds met tien kinderen begonnen. Nu zijn we ruim twee jaar verder en is het aantal uitgegroeid naar ongeveer dertig kinderen. Deze dertig kinderen komen elke dag van 9.00-15.30 uur naar het kinderdagverblijf om te spelen, zich verder te ontwikkelen en te worden voorbereid op het onderwijs. Ze krijgen les in het tellen, de kleuren, de natuur en het menselijk lichaam.

In 2012 zijn we terug geweest naar dit bijzondere land en hebben we de kans gekregen om van dichtbij mee te maken hoe het er in ‘Hamashiah Daycare Centre’ aan toe gaat. Het gebouw heeft in de tijd dat wij er waren een volledige renovatie gehad en we zijn van bouwval naar een knaloranje gebouw gegaan. Ook hebben we veel ontwikkelingsgericht materiaal meegenomen en het gebruik hiervan toegelicht aan de lokale docenten.

We zijn in de zomer van 2012 erg ver gekomen maar we zijn er helaas nog niet. Het grootste probleem is op dit moment het financieël onderhouden van het kinderdagverblijf. Op dit moment staan de inkomsten maandelijks op een bedrag van ongeveer €160,-. De uitgaven daarentegen staan op een bedrag van rond de €273,-. Onder de uitgaven vallen onder andere het salaris van twee docenten, de bushuur en de dagelijkse, warme lunch gerekend.

Geïnteresseerd geraakt naar onze stichting? Kijk dan verder op onze website naar onze verhalen, foto’s en leuke acties!

Follow the author: Kind van Ghana
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Kind van Ghana
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Meer

Ik zou heel graag meer weten over de stichting maar ik zie er helaas geen link bij? Zou je die erbij kunnen zetten en ook misschien een aantal foto's plaatsen van je bezoek naar Ghana in 2010 en 2012. Het zou mooi zijn om het verschil te kunnen zien van de renovatie en het verloop ervan.

Voor de rest vind ik het een top initiatief!

Wat een geweldig verhaal. Een

Wat een geweldig verhaal. Een optie misschien om dit verhaal te delen met anderen? Ik heb jouw verhaal namelijk al getweet. Succes met de financiën van je stichting. Het gaat je lukken! ;)

Super leuk, dank je wel! :)

Super leuk, dank je wel! :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 4