Voorbereidingen op de World Conference on Youth

De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de World Conference on Youth. Deze conferentie die begin mei in Sri Lanka wordt gehouden brengt 750 jongeren van over de hele wereld bij elkaar om te praten over de nieuwe post-2015 ontwikkelingsagenda.

Vanuit mijn rol als Nederlandse jongerenvertegenwoordiger naar de Verenigde Naties kom ik op voor de belangen en standpunten van de jongeren in Nederland. De afgelopen maanden hebben ik meer dan 1000 jongeren gesproken over onderwijs, klimaat, werkgelegenheid, ongelijkheid, gezondheidszorg, etc. De uitkomsten van deze gesprekken zijn vervolgens samengevat en nader uitgewerkt tijdens de nationale consultatie die afgelopen dinsdag heeft plaatsgevonden op het kantoor van de Nederlandse Jeugdraad. (voor meer informatie zie www.jongerenvertegenwoordigers.nl)

Deze week staat het Europese vooroverleg nog op het programma en vervolgens zal ik begin mei afreizen naar Sri Lanka om de Nederlandse belangen zo goed mogelijk te verdedigen.

Wil je meer weten, heb je vragen of opmerkingen? Benader mij dan via twitter: JiltvSchayik of facebook: Jilt van Schayik.

Image
Follow the author: Jiltvschayik
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]