HIV-testen afnemen in Uganda

Tijdens mijn reis in Uganda ben ik één week naar Kasensero geweest. Dit is een klein vissersdorp waar veel HIV/Aids voorkomt. Samen met de andere Nederlandse vrijwilligers heb ik één week lang HIV-testen afgenomen bij de plaatselijke bevolking. Van tevoren is deze activiteit door de lokale bevolking verspreidt. Op één dag namen we gemiddeld 40 testen af! Midden in het dorp maakten wij ons eigen laboratorium en werd er informatie over HIV gegeven! Door de Hiv-testen af te nemen kwam de plaatselijke bevolking te weten of ze besmet waren, ze kregen informatie om HIV te voorkomen en mochten ze besmet zijn dan kregen ze medicatie mee!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of miranda194
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
18
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.