Zondag 2 maart – Skypen VEG Nunspeet

Vandaag gaan we skypen met de VEG Nunspeet. De gemeente waar wij lid zijn. Hier in huis hebben we geen bereik met internet. Doordeweeks kunnen we op het kantoor van het project terecht, maar dat is in het weekend gesloten. Veel internet cafés zijn op zondag ook gesloten en dat zijn ook geen goede ruimtes om te skypen. We hebben met de mensen van kantoor overlegd en we mochten voor een keer in het weekend gebruik maken van het kantoor. Iemand van het project zou komen met een sleutel om te openen en internet aan te zetten. Aangezien dit Afrika is wilden we niet het risico lopen dat we te laat zouden zijn, dus hebben we een uur eerder afgesproken dan we zouden skypen. Als ze dan een half uur te laat zouden zijn, was dit voor ons nog geen probleem.
Netjes op tijd stonden we bij het kantoor, maar er was nog niemand. Na tien minuten was er nog steeds niemand en na twintig minuten ook niet. We besloten een aantal mensen van het project te bellen, maar ze zaten allemaal in de kerk. We hebben iemand kunnen bereiken, maar die was op het vaste land van Tanzania. Dat schoot dus ook niet op. Een uur later wisten we dat onze contactpersoon (Emmanuel) over ongeveer drie kwartier bij ons zou zijn om het internet aan te doen. In totaal hebben we bijna twee uur gewacht en toen hadden we eindelijk internet. Achteraf bleek dat iemand van het project ’s ochtends het internet al aan had gedaan, zodat wij buiten konden zitten en gebruik konden maken van het internet. Maar daarna is er nog iemand op kantoor geweest en die wist hier niets van af en heeft het toen uitgezet. Gelukkig waren we nog op tijd om aan het eind van de dienst te kunnen skypen.
Het was een mooi gesprek en we vonden het leuk om weer even contact te hebben met onze gemeente. Leuk om te zien dat de kerk zo vol was en dat wij ons verhaal konden delen. Ook de zegen vonden we erg mooi en het raakte ons. We hadden dit echt even nodig. Het waren de juiste woorden op het goede moment. Hier op Zanzibar worden we geestelijk erg weinig gevoed. We bidden veel, lezen veel uit de bijbel en luisteren veel christelijke muziek, maar toch missen we de diensten. Samen God groot maken en een mooie preek beluisteren. We bezoeken soms een dienst hier op Zanzibar, maar alles is in het Swahili, dus voor ons lastig om te volgen. We kijken uit naar de diensten als we weer in Nederland zijn.

Follow the author: Marlinda
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]