Heden, verleden en de toekomst

Ongeveer een half jaar geleden ben ik met Worldmapping naar Cambodja geweest. Ik heb daar een geweldige tijd gehad en denk er nog vaak aan terug. De voorbereidingen voor een reis zijn natuurlijk ontzettend leuk. Het plannen, het checken van je spullen, het is daardoor net alsof je reis langer duurt omdat je als het ware in Nederland ook al 'op reis bent'. Maar je reis begint voor je gevoel natuurlijk pas echt als je op het vliegveld bent. Toen ik eenmaal in Cambodja was aangekomen heb ik daar zo ontzettend veel fantastische dingen gedaan. Ik heb met jong en oud een Hollandse Spelmiddag gehad. Wij als Worldmappers hadden zakken meegenomen om zak te lopen, we hebben stroopwafels meegenomen, stoepkrijt was aanwezig en we hebben zelfs aan koekhappen gedaan! Natuurlijk heb ik mij ook in Cambodja zelf verdiept in de situatie daar. Ten tijde van mijn aanwezigheid waren er in Cambodja verkiezingen waardoor je toch wel meer in aanraking komt met de politiek. De grote hoeveelheid posters voor Hun Sen zijn natuurlijk erg opmerkelijk. Vooral het contrast tussen de onopgeleide mensen die voornamelijk op Hun Sen stemmen en het feit dat de 'nieuwe generatie' Cambodjanen, voornamelijk in Phnom Penh voor de oppositie stemden vond ik erg interessant. Ook heb ik veel geleerd over de cultuur daar. De man-vrouw verhouding is niet echt hetzelfde als in Nederland, mannen hebben duidelijk meer te zeggen. Ook het boeddhisme speelt nog een belangrijke rol in het leven van de Cambodjanen. Wat ik wat minder vond om te zien was dat moslims toch vooral in eigen communities leefden, afgezonderd van de rest en vaak ook werkten als bijvoorbeeld visser. Op dit moment ben ik druk bezig met mijn reis naar Vietnam, Cambodja én Thailand volgend jaar. Vooral Cambodja zal erg bijzonder worden omdat ik hoop oude vrienden weer op te kunnen zoeken. En natuurlijk ontzettend veel nieuwe vrienden te kunnen maken.

Follow the author: Robbertmuller
More contributions of WorldSupporter author: Robbertmuller
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Succes met het vinden van je

Succes met het vinden van je oude vrienden. =)
And have fun!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1