Serious Request

Jaaa afgelopen dagen was het weer zover, serious request! Altijd een hele mooie actie om te volgen, met eigenlijk altijd weer hele mooie doelen. Dit jaar kindersterfte door diarree. Het leuke, of nouja leuke niet bepaald natuurlijk, was wel dat het voor mij dit jaar toch extra dichtbij kwam en me toch nog wat meer trof. Ik zat de beelden te kijken van Eric Corton en terwijl ik dat soort beelden zie heb ik altijd zoiets van, ja dat is echt armoede. Maar het bijzondere is dat ik afgelopen jaar eigenlijk precies hetzelfde met eigen ogen heb mogen ervaren. Ook ik zat in een plaggenhutje en ging naar de wc op een 'poepveld' waar alle uitwerpselen heel letterlijk op het veld in de openlucht lagen met de vliegen erom heen. Ook ik heb flink aan de diarree gezeten, maar dat is voor ons meestal nog goed te behandelen, ik had zakjes ors om niet uit te drogen en als het echt slecht ging kon je naar het ziekenhuis, want ja wij hebben daar wel geld voor.. Daarentegen heeft de lokale bevolking dit meestal niet, ik heb ook doodzieke kinderen in het weeshuis gezien, gelukkig niet zelf meegemaakt dat ze zijn overleden, maar helaas gebeurd dat dus ook een hele hoop keren.. Al met al is deze actie voor deze stille rampen super, zoals ze lieten zien dat er voor ongeveer 5euro al een deel van de latrine gebouwd kan worden, super! Ook ik heb gedoneerd en ook ga ik nog wat geld overmaken naar mijn weeshuis, voor kerst. Vanavond de eindshow kijken, ben benieuwd hoe veel het is geworden, maar ze zijn al zo mooi opweg!

Image
Follow the author: Britt
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Britt
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]