Bente helpt Malawi

Hoi,
Ik ben Bente Brinksma en ga in februari 2014 samen met Worldmapping en 19 anderen van mijn school, Dorenweerd college in Doorwerth, naar Malawi.
Het lijkt erg kort dag, maar ik ben al vanaf april dit jaar bezig met de voorbereidingen voor de reis naar Malawi. Ik heb er ook erg veel zin in.

Het is allemaal begonnen doordat mijn ouders, opa en oma en hun ouders altijd vrijwilligerswerk en ontwikkelingswerk hebben gedaan in Egypte en in Indonesië. Op dit moment steunen mijn moeder en oom met zijn bedrijf het weeshuis Tanas Rajawali in Semarang, Java in Indonesie. De verhalen, foto's en dingen die zij doen voor het weeshuis hebben zo'n indruk op meegemaakt dat ik ook graag iets wil doen om te helpen waar het mogelijk is.
Ik help al veel door geld in te zamelen voor het weeshuis en het goede doel African.

Om naar Malawi toe te gaan is erg veel geld nodig. Ik begrijp dat ik hier heel veel voor moet doen om dit geld bij elkaar te krijgen. Met mijn opa heb ik de superdeal dat ik voor elke 8 of hoger die ik haal € 10,-- krijg. Ik heb een krantenbaantje genomen, doe klusjes waar mogelijk en werk als vakkenvuller bij de Jumbo. Het geld wat ik hiermee verdien gaat allemaal naar de expeditie voor Malawi. Ik werk erg hard hiervoor, maar ik verdien helaas niet genoeg in een jaar om de expeditie te betalen.
Daarom heb ik het volgende bedacht: Ik heb armbandjes laten maken met de tekst 'Bente helpt Malawi'. Deze bandjes verkoop ik aan iedereen die me wil helpen.

Op 14 december is er een kerstmarkt in Schaarsbergen. Ik heb een gratis stand gekregen waar ik de bandjes wil gaan verkopen en waar ik een loting ga houden. Hiervoor heb ik allemaal bedrijven in de buurt gevraagdom te helpen.
Ik krijg erg leuke reacties en iedereen helpt om iets te geven voor de loting. Hierdoor kom ik steeds een stapje dichterbij de loting.

Ik heb al een blog op worldmapping die je kan volgen op httppublic://blog/armbandje_0.jpgblog.worldmapping.nl/bentebrinksma

Ik zal daar en hier regelmatig een update geven van hoe het gaat met alle voorbereidingen en ik hoop dat jullie hierdoor net zo enthousiast worden als ik nu al ben.

Groetjes,

Bente Brinksma.

Selected Categories
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of BenteBrinksma
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
4
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd