Interview scholier/presentatie aardrijkskunde

hallo allemaal,

toen ik in Malawi zat heb ik op de school die we hebben bezocht een jongen geinterviewd, Elijah  Kadammanja is zijn naam ik heb vragen gesteld over wat hij wilt worden en waarom en wat de overheid beter kandoen aan de school, de vragen en de antwoorden:

1. hoe oud ben je? 18 jaar.

2. wat wil je later worden en waarom? soldaat omdat mijn vader dat is en ik wil vechten voor de Afrikaanse vrijheid.

3. hoe is de scholing volgens jou in malawi? over het algemeen is de scholinhg in Malawi beter dan in andwere landen van Afrika.

4. wat kan de overheid beter aan de scholen doen? meer en beter matteriaal geven

5.wat vind je van vrouwen rechten? heel goed, ze moeten goede sholing krijgen en kunnen stemmen. het is beter voor het land en als ze later kinderen krijgen dan kunnen ze de kinderen ook helpen met hun ontwikkeling.

6. wat is een van de grotere problemen onder de jeugd in Malawi? buiten scholing is dat zeker dat als iemand rookt je heel snel 'gedwonge'word om mee te doen met je vrienden, en zo ontstaan gemakkelijk verslavingen.

dit waren de belangrijkste vragen qua land en ontwikkeling. (het ging mij meer hierom want op school heb ik met een groepje een presentatie gehouden over millenniumdoel2 in malawi) toen ik deze vragen vroeg besefde ik dat wij in Nederlamd nioet soldaat hoeven de worden voor vrijheid en dat wij niet zo heel makkelijk worden mee getrokken door anderen in drugs of roken, we hebben het wel maar veel minder dan daar.

de presentatie:

ik deed de presentatie met 3anderen namelijk Emma Tim en Jori. de presentatie ging super we hebben veel verteld met veel energie en dat qwerd goed beloond met een 8.5 we hebben ook een samengevatten poster gemaakt die je als bijlagen kunt vinden.

heel erg badankt weer voor vandaag ik zal later weer wat neerzetten op de blog en dan wat andere verhalen over de vlucht en met de bevolking.

tot de volgende keer!

(ik zit net te kijken voor het indienen van foto's daar heb ik wat problemen mee dus die komen volgende keer ook+de foto van Elijah)

Follow the author: BenteBrinksma
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]