Image
WorldSupporter Magazine of BenteBrinksma
Image
Travel & Move: 
Mijn moeder verteld regelmatig het verhaal dat toen ik twee was wij naar Indonesië zijn gegaan. Daar was een moeder met een naakte baby op de arm, die bedelde.
Ik heb toen mijn T-shirtje uitgedaan en aan het kindje gegeven. Door het werk van mijn ouders die regelmatig in Indonesië zijn, en wij wel eens mee zijn geweest, ben ik in aanmerking gekomen met mensen die niets of heel weinig hebben. Het feit dat mijn moeder een weeshuis met haar bedrijf helpt heeft mij het meeste aangegrepen, omdat ik daar van dichtbij heb gezien dat ook kinderen op straat leven en moeten bedelen om eten te krijgen. Wij nemen altijd naar deze reizen kleding en speelgoed mee om kinderen te helpen en ze iets te geven van wat voor ons heel normaal is.
Experience & Leisure: 
Tijdens hockey worden veel benefiet wedstrijden gespeeld. onder meer voor het weeshuisin semarang, Tanas Rajawali, Indonesie.
Daarnaast hebbenw e een jaar lang geld ingezameld met het hockey team voor African, door voor elk doelpunt dat werd gescoord een euro in te leggen. Daarna hebben we gecollecteerd.
Learn & Develop: 
Met de basisschool hebben we een keer een sponsorloop gedaan voor watertorens in Afrika. Daarnaast ben ik in groep 8 van de basisschool actief geweest voor wecycle..
Het project kwam net op en wij hebben dit met medescholieren voor Arnhem opgezet. In het eerstejaar van mijn HAVO opleiding hebben wij kransen gelegd bij de herdenking tijdens de Airborne herdenkingen in Oosterbeek. Op dit moment heb ik me aangemeld om deel te nemen aan de expeditie naar Malawi voor Worldmapping. Dit gaar in februari 2014 plaatsvinden. Hiervoor ben ik al druk bezig met met het aan mensen laten weten wat ik ga doen, door onder andere armbandjes te verkopen met "Bente helpt Malawi"
Help & Change: 
Helaas heb ik nog te weinig ervaring met vrijwilligerswerk, daarom wil ik met Worldmapping naar Malawi toe om vrijwilligerswerk te gaan doen.
Het vrijwilligerswerk en ontwikkelingswerk, is mij met de paplepel ingegoten, doordat mijn overgrootouders een weeshuis hebben gehad in Egypte. Daarnaast helpen mijn grootouders regelmatig goede doelen en ontwikkelingswerk in Indonesië en in Azië. Mijn moeder en oom steunen een weeshuis in Semarang op Java in Indonesië. Hierover krijg ik regelmatig informatie, foto's en verhalen. Voor dit weeshuis, Tunas Rajawali, verzamelen mijn zus en ik kleding en speelgoed zodat dat kan worden meegenomen naar Indonesië. Met ons hockey team steunen wij dit goede doel alsmede het goede doel African waarvoor we een jaar lang geld hebben opgehaald en voor elk doelpunt een euro per persoon hebben ingelegd. Ook voor het glazen huis, van 3FM, vorig jaar heb ik geld ingezameld voor de babysterfte in de derde wereld.
Work & Initiate: 
Om het geld voor Malawi 2014 bij elkaar te krijgen ben ik regelmatig klusjes gaan doen bij familie. Ik heb een krantenwijk genomen en heb momenteel een baantje bij de Jumbo als vakkenvuller.
Met mijn grootvader heb ik de deal dat elke 8 of hoger die ik haal op school, goed is voor € 10,-- Al het geld wat ik tot nu toe verdiend heb en nog ga verdienen tot aan de expeditie gaat allemaal naar Malawi. Op 14 december doe ik mee aan een kerstmarkt in schaarsbergen. Ik ga dan een loting organiseren voor Malawi, waarbij ik van winkeliers en bedrijven in de omgeving artikelen en diensten kan verloten.
My Latest Activity
Interview scholier/presentatie aardrijkskunde

hallo allemaal, toen ik in Malawi zat heb ik op de school die we hebben bezocht een jongen geinterviewd, Elijah  Kadammanja is zijn naam ik heb vragen gesteld over wat hij wilt worden en waarom en wat de overheid beter kandoen aan de school, de vragen en de antwoorden: 1. hoe oud ben je? 18 jaa...

update

hallo allemaal, Ik zeg het elke keer weer ennu ook: sorry dat ik heeeel lang niks heb geblogged. Wat ik heb gedaan in Malawi zal ik nog uitgebreid gaan vertellen maar ook wat ik in nederland heb gedaan, we hebben namelijk met school een sponsoorloop gehouden voor het goede doel in afrika. Ik zal lat...

Image

Hallo allemaal, ik ben weer terug in Nederland na 2 weken Malawi! 8 maart kwam ik aan op schiphol na 2 weken vol met ervaringen. ik ga de komende tijdmeer laten weten over de reis, elke keer (ik weet niet wanneer want devorige keertoen ik zei elke week deed ik dat ook niet) zal ik 2 dagen vertellen ...

de reis is er bijna

hallo allemaal, Nog maar 6 weken tot de reis naar Malawi!!! Ik heb er heel erg veel zin in en het het ticket al betaald. Zaterdag nog een dagje extra voorbereiding. IK heb van het geld ophalen gemerkt dat het erg lastig was en als je iets wilt moet je er erg hard voor werken, maar ik heb het gehaald...

Image

ik heb lang niks laten weten maar ik heb veel gedaan en veel geld opgehaald. Laatst heb ik geld gestort wat ik tot nu toe bij elkaar heb gehaald en daar kwam 1600 euro uit. Ook heb ik op de kerstmarkt in Schaarsbergen gestaan waar ik een loting heb gehouden met allerlei producten van verschillende b...

Image

Hoi, Ik ben Bente Brinksma en ga in februari 2014 samen met Worldmapping en 19 anderen van mijn school, Dorenweerd college in Doorwerth, naar Malawi. Het lijkt erg kort dag, maar ik ben al vanaf april dit jaar bezig met de voorbereidingen voor de reis naar Malawi. Ik heb er ook erg veel zin in. Het ...