Image
WorldSupporter profile of Rosadupre
Image
Travel & Move: 
De reizen die het allermeeste indruk op me hebben gemaakt is mijn backpackreis door Malawi en Tanzania met een vriendin en mijn laatste backpack avontuur in Azie, alleen.
In Afrika vond ik het zo om te zien hoe anders de mensen daar leven, hoe vriendelijk en gastvrij ze zijn en hoe relatief sommige dingen zijn. Ook de natuur heeft ontzettend indruk op me gemaakt! Een heel volgepropte busje met Afrikanen die allemaal met ons mee wezen naar de giraffen langs de kant van de weg, terwijl dat voor hun de normaalste zaak van de wereld is! In Azie maakte Nepal het meeste indruk. Ik heb nog nooit zulke open en vriendelijke mensen ontmoet! Overal werd je uitgenodigd op de thee.. Daarnaast waren de bergen echt zo ontzettend fantastisch. Hierover meer in mijn blogs!!
Experience & Leisure: 
Ik heb 2 jaar geleden een super mooie reis gemaakt in Malawi en Tanzania waar ik ontzettend veel mooie dingen van dit deel van de wereld heb mogen zien.
Daarnaast ben ik actief bij mijn studenten (tennis) vereniging waar ik (Vrijwillig) vele commissies heb gedaan en een bestuursjaar heb gedaan waarin ik onder andere de samenweking met stichting MOVE ben gestart. Daarnaast eet ik graag bij de Popo vanwege de betaalbare prijzen en het heerlijke Mexicaanse eten ;).
Learn & Develop: 
Op mijn middelbare school was ik tutor en gaf ik vrijwilliger bijlessen aan leerlingen uit de lagere klassen.
Tijdens mijn stages voor mijn opleiding ALPO (universitaire pabo) heb ik geholpen bij een sponsorloop voor KiKa op de basisschool waar ik stage liep en heb ik vakken gevolgd over de multiculturele samenleving, integratie en taalproblemen en stages gelopen op zwarte scholen.
Help & Change: 
Ik heb een half jaar lang voorgelezen bij gezinnen met kinderen met een taalachterstand via de voorleesexpress.
Verder heb ik bij mijn studententennisvereniging in samenwerking met stichting MOVE een project opgezet waarbij wij vrijwilliger een tennisdag organiseerden voor kinderen uit achterstandswijken. Daarnaast ben ik gek op Tony's Chocolonely's :) en probeer ik alle varianten! In maart 2014 zal ik afreizen naar Nepal om daar vrijwilligerswerk te gaan doen op een school en een weeshuis.
Work & Initiate: 
Ik ben op het moment werkzaam op een school waar ik mee heb gewerkt aan een sponsorloop voor KiKa. Daarnaast heb ik veel bijlessen gegeven, deels vrijwilliger, aan kinderen in achterstands wijken.
My Latest Activity
weer op reis?

Inmiddels druk aan het bedenken of ik weer een mooie reis ga maken en wellicht vrijwilligerswerk.. Iemand ideeen?   Volgende artikelen zijn trouwens goed om te lezen als je overweegt vrijwilligerswerk te doen: bedenk goed wat je kan betekenen en wat niet en voor wie je het doet..  http://w...

Alle kleine beetjes helpen

Vorige week kinderpostzegeld gekocht, waarvan dit jaar het geld gaat naar  Onderwijs voor alle kinderen en humble brush besteld! voor elke tandenborstel die koopt, gaat er ook één naar een kind in Nepal! Leuk sinterklaaskadootje ook! xxx

Terug naar de klas

Vandaag ben ik terug naar de klas geweest om de brieven terug te geven. De kids vonden het echt geweldig.. ze vonden het zo leuk om de foto's te zien en de verhalen te horen.. ik bleef maar vertellen. Ook doken ze op mijn fotoboekjes. Ik vertelde de kids hoe lief t was dat sommige kinderen hun enige...

Een maand later

Zo.. ik ben alweer een maandje in Nederland! Al mijn vrienden weer gezien, zelfs al weer gewerkt! Soms mis ik de vrijheid en t reizen wel hoor! Ook besef ik me wel heel erg wat een geluk we hier hebben.. T klinkt heel cliché (en dat is het ook!), maar een school met een ipad voor ieder kind? ...