WorldSupporter Magazine of Robert Brouwer
Image
Travel & Move: 
Mijn reizen zijn tot nu toe nog niet echt wereldbijdragend geweest zoals het helpen van de lokale bevolking.Ik heb wel ervaring met reizen in mijn eentje (naar engeland) of met een groep (met scouting
naar duitsland) en dat vind ik altijd wel leuk. Ik hou er ook van om bezig te zijn al is wat ik maak niet altijd heel erg mooi, maar het gaat om de lol.
Experience & Leisure: 
Via de kerk help ik vaak mee om goeie doelen te steunen. De acties die wij doen zijn vooral voor onze broeder kerk in Roemenie. Bijvoorbeeld met een pannenkoeken actie of een Rommelmarkt.
Ik help ook eens in de zoveel tijd met de collecte in de kerk, wat gedeeltelijk voor de kerk zelf is, maar ook voor een groot gedeelte voor het goeie doel.
Learn & Develop: 
Via school zijn we vaak bezig met goeie doelen steunen zoals "Serious Request" in 2013 in Enschede. Of onze ZOA actie.
Het is altijd leuk om te zien dat iedereen zich vollop inzet voor een doel en dat er niet veel gezeurd word omdat of de een net iets meer doet dan de ander niet van belang is. Een mooie actie daarvan vond ik het vasten op school, waarbij we een dag lang niets hebben gegeten en dat je toch de saamhorigheid ziet die je anders minder ervaart.
Help & Change: 
Mijn meest bijzondere ervaring die ik tot nu toe heb gehad is dat ik in mijn eentje voor drie weken naar Engeland ben geweest.
Dit was super leuk, want je krijgt opeens een heel ander beeld van een land dan je eerst hebt. Dit is meteen de rede waarom ik heel graag wil kijken hoe andere mensen leven om een rieeël beeld te krijgen van andere mensen. Ik hoop ook dat deze reis mij gaat inspireren om beter te leven, want ik let er niet altijd op of iets bijvoorbeeld fairtrade is of niet. Ik zit niet bij een een of andere speciale club die veel geld proberen op te halen voor het goeie doel, maar ik zit wel op scouting en wij zetten ons elk jaar uitgebreid in voor Jantje beton. (Afgelopen maandag nog voor gecollecteerd.
Work & Initiate: 
Via werk heb ik nog niet heel veel bijgedragen aan de wereld, maar ik heb er wel ervaring mee. Ik heb bijvoorbeeld een jaar lang bij de Lidl gewerkt, maar ook heb ik voor twee jaar kranten gevouwen.
My Latest Activity
Image

Ik wil Ebola eigenlijk als voorbeeld geven hoe het half moet. Aan de ene kant helpen wij er goed mee. We zenden heel veel goederen en geld en kennis, maar het is meer om de verkeerde rede. De rede die de media veel geeft is omdat wij bang zijn om besmet te worden. Dat is niet de rede die er moet wor...

Image

Sos kinderdorpen vind ik een van de betere ontwikkelingsprojecten die er is en om verschillende redenen.

 1. Het geeft kinderen een kans.
 2. Kinderen krijgen Normen en Waarden mee.
 3. Het haalt wezen van de straat en zorgt er voor dat er geen kinderbendes ontstaan.
 4. Het voor...

Image

De touwpomp is een project waar ik samen met een klasgenoot bij help met ontwikkellen. De pomp vind ik een mooi voorbeeld van wat ik vooruitgang vind, want het is ontwikkeld zodat die lokaal in elkaar te zetten is en goedkoop is. Ook kan hij daar worden gerepareerd. Omdat het laat zien dat wij niet ...

Wat wil ik doen?

Wat wil ik doen? Om die vraag te kunnen beantwoorden moet je eigenlijk eerst terug kijken. Wat heb ik gedaan. Helaas minder dan ik had verwacht. Ik heb niet met extreem grote projecten mee gedaan of veel geld gedoneert. Ik had het wel verwacht maar dat is niet zo. Het is trouwens niet dat ik helemaa...

Maand 6 Ik ga op reis en ik neem mee?

Wat moet je nou echt aan denken als je weg gaat met ontwikkelingswerk? hier een klein lijstje met tips van mij:

 1. Regel je inentingen vroeg en plan ze in.
 2. Maak een lijst met spullen zodat je die steeds kan aanvullen.
 3. Controleer alles voor vertrek.
 4. Neem los genoeg ge...

Domino day Maand 5

Het is vaak de vraag van hoe veel invloed heb jij nou op je omgeving. veel mensen denken dat ze helemaal geen enkele invloed hebben op het gedrag van ze, maar zo is het helemaal niet. Neem nou alsvoorbeeld mijn broertje. Die gaat waarschijnlijk ook op reis na mijn verhalen terwijl hij eerst echt nie...

Mijn eigen stoep is schoon

Nou weten we allemaal dat je goed moet zijn voor de natuur, maar hoe doe je dat het best. Hier een aantal tips die ik zou geven:

 • Let op dat je alles correct weg gooit.
 • ruim in je buurt afval op.
 • Koop groot verpakkingen en niet 3-dubbelverpakte spullen.
 • Herbruik di...