Image
WorldSupporter Magazine of marlijnvanderpoel
Image
Travel & Move: 
Reizen door Sri Lanka, waarbij we in locale hostels verbleven en we probeerden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbare vervoer ipv de toeristische bussen, waardoor het geld direct bij de bev
olking (vaak het arme deel van de bevolking) terecht komt. Reizen door Vietnam, Laos en Cambodja maakte mij bewust van de grote verschillen tussen Azie en Europa, vooral de vriendelijke bevolking blijft mij bij. Met maar weinig bezittingen proberen ze toch wat te maken van hun leven en zullen nooit laten zien dat ze ontevreden of niet gelukkig zijn.
Experience & Leisure: 
Tijdens 3fm Serious Request in Leiden 2011 heb ik mij aangemeld als vrijwilliger.
Als vrijwilliger heb ik geholpen met collecteren, telefoontjes aannemen in het callcenter en voor de brievenbus bij het glazen huis gestaan om de vele bezoekers te helpen met het doneren van geld in de brievenbus. Het geld ging dat jaar naar moeders in derde wereldlanden die het slachtoffer zijn geworden van oorlogsgeweld of conflictsituaties. Het was fantastisch om te zien hoeveel mensen geld kwamen doneren en dat er vele acties waren opgezet in het hele land. Dit was een ervaring om nooit te vergeten en het voelde er goed om er als vrijwilliger deel van uit te maken. In 2012 ben ik nogmaals actief geweest als vrijwilliger voor serious request en deze keer heb ik geholpen in het callcenter, waarbij ik telefoontjes aannam van mensen uit het hele land die geld voor het rode kruis wilden doneren. Wederom een hele mooie ervaring!
Learn & Develop: 
Sponsorlopen op de basisschool en inzamelingsacties voor 3fm serious request op de universiteit
Help & Change: 
Ik heb meegeholpen als collectant voor het rode kruis om geld in te zamelen voor mensen die hulp van het rode kruis kunnen gebruiken in Nederland.
Want ook in Nederland zijn er genoeg mensen die hulp kunnen gebruiken van het rode kruis.
Work & Initiate: 
Ik heb een bijbaantje in een verzorgingstehuis, waarbij ik ontbijt en lunch serveer aan de bewoners.
Het valt mij op dat de bewoners het erg fijn vinden als je langskomt en even een praatje met ze maakt, daar hebben ze echt behoefte aan. Soms doe ik ook een spelletje met ze of bekijk wat oude foto's waar ze dan heel lang over kunnen vertellen.
My Latest Activity
Movies that matter- Outlawed in Pakistan

Outlawed in Pakistan gaat over Kainat die verkracht is door 4 mannen en probeert rechtvaardigheid te vinden voor deze afschuwelijke daad. Alleen hebben vrouwen nog weinig rechten in Pakistan en ondanks dat haar zaak in de media verschijnt en door een goede advocaat wordt geholpen staat ze machteloos...

College Tour- Dennis Mukwege

Mukwege geldt als internationaal erkend expert voor de behandeling van slachtoffers van seksueel geweld. In de afgelopen 16 jaar hielp hij meer dan veertigduizend vrouwen in zijn geboorteland Congo.