Photo
Title: Jamming with the Elderly
Jamming with the Elderly

Jamming with the Elderly

Media of maaike van rijn
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Jamming with the Elderly

Jamming with the Elderly

Afgelopen weekend een kijkje genomen op een project waar ze ouderen opvangen die geen familie meer hebben. Familie is heel belangrijk voor mensen hier, een pensioen kennen ze niet, dus als je familie je verstoot sta je er alleen voor.

In Haven for the Elderly worden zo’n 300 Lolo’s en Lola’s verzorgd. Als we het terrein oplopen komen er al direct een paar nieuwsgierige dametjes op ons af, ze beginnen meteen vrolijk te kletsen, en hopen dat we voorlopig niet meer weg gaan. Waar we dan vandaan komen, en of we hun huis willen zien. Een van hen laat trots een collage zien die ze heeft gemaakt van foto’s van bekende Filippijnse artiesten.

’s Avonds worden we uitgenodigd voor de karaoke en dansavond. Er hangt een groot spandoek ‘Jamming with the Elderly’. Er wordt vrolijk gezongen en uiteraard moeten wij ook achter de microfoon verschijnen. We treden op met ‘de meeste dromen zijn bedrog’, als de oudjes vragen waar het lied over gaat moeten we even nadenken… ‘a crazy night’.. haha

De volgende dag sta ik vroeg op en ga nog even een boekje lezen. Heerlijk die rust, ben ik niet meer gewend na al die tijd in Manila. Er komt er een oude dame langs met een wandel stok. Ze zegt vrolijk gedag en ik vraag of ze bezig is met haar ochtend gymnastiek? Noem je dit gymnastiek? Nee hoor dit is gewoon een wandeling, vanmorgen (mensen staan hier vaak heel vroeg op) heb ik al gegymd, ze laat me zien welke oefeningen ze heeft gedaan :).

Vrijwilligerswerk doen met de ouderen is wat mij betreft dus echt een aanrader!

More contributions of WorldSupporter author: maaike van rijn
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]