Image
WorldSupporter Magazine of Jolien
Image
Travel & Move: 
Mijn meest bijzondere ervaring gaat misschien wel mijn reis naar Tanzania worden waar ik vrijwilligerswerk ga doen, maar ook heb ik al andere reizen gemaakt die erg indrukwekkend waren.
Zo ben ik in 2011 met mijn beste vriendin naar Brazilië geweest en zijn wij met een Nederlander die een stichting heeft opgericht naar twee favela's geweest en hebben daar verschillende projecten bezocht. Dit heeft veel indruk op ons gemaakt, daar stonden we dan middenin de favela vila cruzeiro met een drankje en muziek op de achtergrond terwijl we overal om ons heen de kogelgaten in de muren zagen van de vele schietpartijen tussen drugsbendes en de politie...
Experience & Leisure: 
Ik hou van wereldse gerechten en probeer graag nieuwe dingen uit, ook hou ik heel erg van dansen, muziek en films kijken!
Verder doneer ik al een paar jaar aan SOS kinderdorpen en kijk ik graag naar programma's als metropolis en bestemming onbekend. Als het even kan ga ik ook graag op reis!
Learn & Develop: 
Tijdens mijn studie toerisme heb ik de minor sustainable tourism en vakken als cross cultural studies gevolgd. Verder ben ik afgestudeerd bij de organisatie Vrijwillig Wereldwijd.
Help & Change: 
14 juni ga ik naar Tanzania om daar vrijwilligerswerk te doen via Vrijwillig Wereldwijd, iets wat ik al heel lang wil doen wordt nu dan toch echt werkelijkheid!
Het lijkt me een geweldige ervaring en een ontzettend mooi land!
Work & Initiate: 
Ik heb gewerkt voor organisaties die wereldwijd projecten steunen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen en een handje mee te helpen in een weeshuis.
Ook heb ik op een beurzen gestaan om mensen te informeren en enthousiast te maken om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen.
My Latest Activity
Tip & tricks!

Jambo allemaal die vrijwilligerswerk gaan doen, hier een paar tips & tricks: - Begin een aantal maanden van tevoren met oriënteren, welk land, welke periode, welke vaccinaties heb ik nodig etc. etc. - Zoek een goede, leuke en betaalbare organisatie om mee te gaan (vooral als je voor de eers...

Kon ik maar weer terug..

Inmiddels ben ik alweer een jaar terug uit het mooie Tanzania en kan niet geloven dat de tijd zo hard gaat, soms lijkt het nog maar zo kort geleden dat ik er was en deze bijzondere ervaring mee maakte. Door deze ervaring sta ik soms wat meer stil bij hoe 'rijk' we eigenlijk zijn, als ik bijvoorbeeld...

een boek gekocht/gelezen dat ingaat op de achtergronden /...

een boek gekocht/gelezen dat ingaat op de achtergronden / cultuur / leefomstandigheden / bevolking op mijn bestemming ik koop meestal een lonely planet of een andere reisgids met alle info, voor tanzania heb ik een gids cadeau gehad en een lonely planet gekocht