Image
WorldSupporter profile of irene2302
Image
Travel & Move: 
Op al mijn reizen probeer ik altijd zoveel mogelijk lokale mensen te steunen door lokale producten te kopen.
Ook op mijn reis in Vietnam heb ik vaak op lokale marktjes dingen gekocht en bij lokale restaurantjes gegeten. Verder heb ik tijdens mijn reis met mijn broer een Easyriderstour gedaan. Hierbij ga je met twee lokale gidsen door de binnenlanden langs veel lokale plekken. Verder doneren zij ook een deel van het geld aan goede doelen in Vietnam om deze mensen te helpen. Zulke activiteiten laten naar mijn mening ook het echte land zien en proeven. Zeker een aanrader dus!
Experience & Leisure: 
Ik heb redelijk wat films en documentaires gezien over derde wereldlanden. Met mijn muziekorkest heb ik ook geld opgehaald voor een goed doel in Bangladesh die één van onze leden had opgezet.
Ook heb ik elke kerst meegedaan aan een inzamelwandeling in ons dorp waar elk jaar een ander project mee gesteund werd. Daarnaast probeer ik altijd mensen om me heen bewust te maken van wat er in de rest van de wereld aan de hand is. Dat wij het nog niet zo slecht hebben en we dus niet zo moeten zeuren om de kleine dingen in het leven. Daarom eet ik ook maximaal drie keer per week vlees. Ook ben ik nu voorzitter van het eerste Nacht van de Fooi bestuur in Wageningen. Een initiatief waarbij fooi van deelnemende horecagelegenheden wordt opgehaald voor kleinschalige en duurzame ontwikkelingsprojecten. Samen met vier andere meiden zijn we hard bezig om deze eerste editie een groot succes te maken en dit elk jaar weer terug te laten komen!
Learn & Develop: 
Ik heb met mijn school veel ontwikkelingsprojecten ondersteund met sponsorlopen etc.
Ook heb ik op mijn middelbare school een keer een werkstuk en presentatie gehouden over microkredieten in derde wereldlanden. Verder doet mijn huidige universiteit veel aan duurzaamheid in onderzoek, maar ook in de gebouwen etc.
Help & Change: 
Het grootste en belangrijkste project wat ik heb gedaan is twee maanden vrijwilligerswerk in Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd.
Hierin heb ik op zeven verschillende projecten gewerkt welke heel divers maar allen zeer nuttig waren. Ik heb met (gehandicapte) weeskinderen gespeeld, maar ook vooral veel Engelse les gegeven aan arme (wees)kinderen. Daarnaast heb ik in een charity hospital geholpen met het eten maken en uitdelen voor de arme zieke mensen en de Vietnamese vrijwilligers daar Engels gegeven. Verder ben ik momenteel ook vrijwilliger op een basisschool waar ik elke maandag help bij de kleuters. Ook ben ik net benoemd als voorzitter voor het stedelijke bestuur van Nacht van de Fooi in Wageningen. Dit is een studenteninitiatief waarbij er in mei één dag alle fooi van de deelnemende horecagelegenheden naar ontwikkelingsprojecten gaat. Een erg goed initiatief, welke dit jaar voor het eerst in Wageningen plaats zal vinden. Verder heb ik in het verleden natuurlijk al veel goede doelen organisaties financieel gesteund en ook heb ik een aantal keer een sponsorloop/ronde gedaan om geld in te zamelen voor een goed doel. Ook vrienden/familie die naar een derde wereld land gingen heb ik vaak gesponsord en doneer ik altijd wat aan goede doelen als ze langs de deur komen of op straat staan.
Work & Initiate: 
Op mijn werk verkopen ze lokale streekproducten, wat beter is voor het milieu en dus voor de wereld.
My Latest Activity
Interactie met internationalen

In mijn huidige vak zit ik met veel internationalen. Vaak trekken Nederlanders toch naar elkaar maar ik probeer vaak met internationale mensen uit andere culturen te integreren bij mijn vakken. Zo zat ik laatst naast een Afrikaan en Nepalees, erg interessant om hun kijk op de wereld te horen! Dus al...

Mijn tijd in Vietnam!

Een filmpje over mijn tijd als vrijwilliger, waar ik nog steeds gelukkig van wordt als ik ernaar kijk en waarvan ik al veel positieve reacties op heb gehad en veel mensen mee heb geïnspireerd.

Happietaria

Uit eten voor Birmese vluchtelingen op de grens in Thailand. Een erg goed en simpel initiatief, waar ik een aantal avonden als vrijwilliger zal gaan werken. Ook zal ik een keertje zelf uit eten gaan om ook financieel bij te dragen aan dit prachtige project!

Het racisme experiment

Vanavond is het weer op TV; het grote racisme experiment. Een experiment van BNN waarbij mensen met donkere ogen wordt wijsgemaakt dat mensen met blauwe ogen minder en dom zijn. Een erg interessant experiment waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe krom discriminatie is. Kijk het vanavond of op uitzendi...

Happietaria

Happietaria is een ander initiatief, wat in meerdere steden plaatsvind en ook in Wageningen! Dit is een restaurant dat volledig op vrijwilligers draait en waarbij de opbrengst dit jaar zal gaan naar een project in Thailand bij de Birmese grens. In vluchtelingenkampen zitten veel Birmese vluchteling...

Nacht van de Fooi

Dit jaar wordt op 17 mei nacht van de fooi gehouden in meer dan 10 steden door heel Nederland. Kijk op www.nvdf.nl welke steden en restaurants meedoen, zodat je op 17 mei veel fooi kan geven waarvan 100% naar ontwikkelingsprojecten gaat!

Image

Tien jaar geleden was er een student in Groningen die meer wilde doen dan alleen biertjes drinken in de kroeg. Zij ging een dag en nacht organiseren, waarin ze met alle deelnemende horecagelegenheden afsprak dat zij hun fooi inleverden voor een ontwikkelingsproject. Nu wordt dit evenement in ongevee...