Image
WorldSupporter profile of hyss
Image
Travel & Move: 
Deze zomer zijn Anne, mijn vriendin ik samen naar Malawi geweest om vrijwilligerswerk te doen en te reizen, anderhalve maand lang.
Ik ben al in veel verschillende landen geweest maar dit was wel heel speciaal. We zijn helemaal ondergedompeld in de Malawiaanse cultuur en hebben bijzondere, indrukwekkende dingen beleefd gezien en gehoord. Ik zou zo weer terug willen! Op onze blog kun je alle verhalen lezen van dingen die we hebben meegemaakt, en hier staan ook foto´s op. Voor de gene die dat leuk vinden: ik heb ook een film(pje) gemaakt over onze reis, die is ook te vinden op deze pagina onder 'movies' waarin je supergoed kunt zien wat we allemaal hebben gezien en gedaan!
Experience & Leisure: 
Ik hou erg van indiaas en indonesisch eten. Mijn oma is in Indonesië geboren en met haar praat ik vaak over haar jeugd.
Ze kan prachtige verhalen vertellen, en toen we in Indonesië waren, een paar jaar terug, hebben we haar oude huis bezocht. Ze spreekt nog steeds indonesisch en kon dus met lokale mensen praten over hun levensomstandigheden. Die reis, was een van de mooiste reizen van mijn leven. We zijn op onbekende plekken geweest en hebben meegemaakt hoe de mensen daar leven. Nu ben ik naar Malawi geweest en dat was een stuk zelfstandiger maar daardoor ook wel heel erg gaaf. We gaan vrij vaak op vakantie, waardoor ik al meer dan 18 landen heb bezocht! Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op. Met meer dan 200 landen is 18 bijna niks! Toch, het is al meer dan sommige mensen in 20 jaar zien, dus ik ben mijn ouders erg dankbaar dat ze ons vanaf vroege leeftijd al hebben meegenomen op reis.
Learn & Develop: 
Op dit moment studeer ik aan de universiteit van Maastricht. Dit is de meest internationale universiteit in Nederland want ongeveer 30% van alle studenten komen uit het buitenland.
Op mijn studie is dat zelfs ruim boven de helft van alle studenten, omdat ik een internationale studie doe, in het Engels. Er zijn ontzettend veel uitwisselingsstudenten maar ook buitenlanders die gewoon hier voor 3 jaar komen studeren. Als je door de gangen van onze faculteit loopt hoor je allemaal verschillende talen, superinteressant! Ook wil ik in mijn 4e semester een half jaar in het buitenland studeren, zoals de meeste studenten op mijn studie doen! Hiervoor heb ik tweetalig vwo gedaan, waardoor ik ook al mijn interesse in internationaliteit en andere culturen kwijt kon. In de vierde klas heb ik een maatschappelijke stage in het buitenland moeten doen. Ik ben hiervoor naar Engeland gegaan en heb daar twee weken op een manege voor gehandicapte kinderen gewerkt. Het was geweldig om te doen: die lachende gezichtjes van de kinderen maken gelijk je hele dag weer goed. Hierna ben ik nog twee weken naar een Engelse school geweest, om te zien wat de verschillen waren tussen de Nederlandse en de Engelse school. Ik ben ook in Zweden en België naar school geweest; superinteressant om te zien wat de verschillende manieren van leren en lesgeven zijn. Dit verbreedt je wereldbeeld ontzettend! Ik heb voor school ook allerlei acties gedaan voor goede doelen, zoals de Voedselbank, een school in Zambia en projecten in Zambia, India en Malawi.
Help & Change: 
Met mijn familie praat ik veel over de wereld. We lezen de krant en discussiëren daarover.
We doneren elk jaar aan Hiefer, het Kankerfonds, de Dierenbescherming en proberen zo veel mogelijk te helpen met acties. Ook kopen we alleen lokale groenten en kopen we zoveel mogelijk biologische en fairtrade producten zoals Tony's Chocolonely. We spoelen onze wc soms door met regenwater en hebben een moestuin. We verbouwen groenten en fruit die we zelf opeten: hartstikke lekker en nog goed voor het milieu ook! We hebben een kachel waarmee we het huis verwarmen en waardoor het ook niet onnodig warm is in het huis als we er niet zijn. Hiermee proberen we zelf het verschil te maken die we graag in de wereld zouden zien.
Work & Initiate: 
Een paar jaar terug hebben we op school een grote rommelmarkt gehouden waarvan de opbrengst naar Mikrokrediet ging.
We hebben een loterij gedaan, acties gehouden, optredens gegeven en statiegeld flessen ingezameld. Dit had erg veel geld opgeleverd. Ik heb ook mijn haar afgeknipt voor kinderen met kanker, waar dan pruiken voor worden gemaakt. Ik wil dit elke twee jaar gaan doen omdat mijn haar snel groeit en ik er een ander kind erg blij mee kan maken! Voor mijn reis naar Malawi wil ik ook weer acties doen om mijn reis te sponseren en zo bij te dragen aan het project. Bovendien ben ik erg met fundraising bezig, stukjes voor de krant schrijven en mensen verhalen over de reis te vertellen om zo zoveel mogelijk mensen te inspireren.
My Latest Activity
3 Travel and Bucket-list items you should definitely reconsider

1.       Climbing Mount Everest Without experience it is life threatening to climb this mountain. And what is the fun of it when you have to rely on a path on which the signs are frozen human bodies? Would you still want to go up when you had the knowledge that Sherpa&r...

Update 30.05.15

Last few weeks were incredibly busy with exams and ongoing projects for committees I´m working with. With is why I didn´t spend much time thinking about charity, my time in Africa or the problems the world is struggling with. I did however spend my time working out how ecosystems work, h...

International Plastic Bag Free Day

This day is really really important, because plastic bag and bottles are one of the main reasons for the existance of the plastic soup and plastic islands in the oceans. Plastic takes a very long time to decompose, and therefore stays in the environment for a much much longer time than human beings ...

Bike to work day

This might sound funny, but this is (apparently) a real day: Bike to work Day. Every year it occurs on the third Friday of May, which means that it's already pretty soon! Check your bikes now and try them out to make sure you can ride your bike on Friday in a week! (Of course, try to bike a little m...