Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
Deze zomer zijn Anne, mijn vriendin ik samen naar Malawi geweest om vrijwilligerswerk te doen en te reizen, anderhalve maand lang.
Ik ben al in veel verschillende landen geweest maar dit was wel heel speciaal. We zijn helemaal ondergedompeld in de Malawiaanse cultuur en hebben bijzondere, indrukwekkende dingen beleefd gezien en gehoord. Ik zou zo weer terug willen! Op onze blog kun je alle verhalen lezen van dingen die we hebben meegemaakt, en hier staan ook foto´s op. Voor de gene die dat leuk vinden: ik heb ook een film(pje) gemaakt over onze reis, die is ook te vinden op deze pagina onder 'movies' waarin je supergoed kunt zien wat we allemaal hebben gezien en gedaan!
Experience & Leisure: 
Ik hou erg van indiaas en indonesisch eten. Mijn oma is in Indonesië geboren en met haar praat ik vaak over haar jeugd.
Ze kan prachtige verhalen vertellen, en toen we in Indonesië waren, een paar jaar terug, hebben we haar oude huis bezocht. Ze spreekt nog steeds indonesisch en kon dus met lokale mensen praten over hun levensomstandigheden. Die reis, was een van de mooiste reizen van mijn leven. We zijn op onbekende plekken geweest en hebben meegemaakt hoe de mensen daar leven. Nu ben ik naar Malawi geweest en dat was een stuk zelfstandiger maar daardoor ook wel heel erg gaaf. We gaan vrij vaak op vakantie, waardoor ik al meer dan 18 landen heb bezocht! Maar daar houdt het natuurlijk niet bij op. Met meer dan 200 landen is 18 bijna niks! Toch, het is al meer dan sommige mensen in 20 jaar zien, dus ik ben mijn ouders erg dankbaar dat ze ons vanaf vroege leeftijd al hebben meegenomen op reis.
Learn & Develop: 
Op dit moment studeer ik aan de universiteit van Maastricht. Dit is de meest internationale universiteit in Nederland want ongeveer 30% van alle studenten komen uit het buitenland.
Op mijn studie is dat zelfs ruim boven de helft van alle studenten, omdat ik een internationale studie doe, in het Engels. Er zijn ontzettend veel uitwisselingsstudenten maar ook buitenlanders die gewoon hier voor 3 jaar komen studeren. Als je door de gangen van onze faculteit loopt hoor je allemaal verschillende talen, superinteressant! Ook wil ik in mijn 4e semester een half jaar in het buitenland studeren, zoals de meeste studenten op mijn studie doen! Hiervoor heb ik tweetalig vwo gedaan, waardoor ik ook al mijn interesse in internationaliteit en andere culturen kwijt kon. In de vierde klas heb ik een maatschappelijke stage in het buitenland moeten doen. Ik ben hiervoor naar Engeland gegaan en heb daar twee weken op een manege voor gehandicapte kinderen gewerkt. Het was geweldig om te doen: die lachende gezichtjes van de kinderen maken gelijk je hele dag weer goed. Hierna ben ik nog twee weken naar een Engelse school geweest, om te zien wat de verschillen waren tussen de Nederlandse en de Engelse school. Ik ben ook in Zweden en België naar school geweest; superinteressant om te zien wat de verschillende manieren van leren en lesgeven zijn. Dit verbreedt je wereldbeeld ontzettend! Ik heb voor school ook allerlei acties gedaan voor goede doelen, zoals de Voedselbank, een school in Zambia en projecten in Zambia, India en Malawi.
Help & Change: 
Met mijn familie praat ik veel over de wereld. We lezen de krant en discussiëren daarover.
We doneren elk jaar aan Hiefer, het Kankerfonds, de Dierenbescherming en proberen zo veel mogelijk te helpen met acties. Ook kopen we alleen lokale groenten en kopen we zoveel mogelijk biologische en fairtrade producten zoals Tony's Chocolonely. We spoelen onze wc soms door met regenwater en hebben een moestuin. We verbouwen groenten en fruit die we zelf opeten: hartstikke lekker en nog goed voor het milieu ook! We hebben een kachel waarmee we het huis verwarmen en waardoor het ook niet onnodig warm is in het huis als we er niet zijn. Hiermee proberen we zelf het verschil te maken die we graag in de wereld zouden zien.
Work & Initiate: 
Een paar jaar terug hebben we op school een grote rommelmarkt gehouden waarvan de opbrengst naar Mikrokrediet ging.
We hebben een loterij gedaan, acties gehouden, optredens gegeven en statiegeld flessen ingezameld. Dit had erg veel geld opgeleverd. Ik heb ook mijn haar afgeknipt voor kinderen met kanker, waar dan pruiken voor worden gemaakt. Ik wil dit elke twee jaar gaan doen omdat mijn haar snel groeit en ik er een ander kind erg blij mee kan maken! Voor mijn reis naar Malawi wil ik ook weer acties doen om mijn reis te sponseren en zo bij te dragen aan het project. Bovendien ben ik erg met fundraising bezig, stukjes voor de krant schrijven en mensen verhalen over de reis te vertellen om zo zoveel mogelijk mensen te inspireren.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Latest Teaching Materials
My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters