Duurzaamheid in Cuscu

In Cuscu (Peru) heb ik een maand 'gewoond' omdat ik daar op een talenschool zat, hierdoor heb ik veel mee kunnen krijgen van het leven daar. Wat me het meest was opgevallen, was het gebruik van gas. Hier gingen ze heel zuinig mee om, super duurzaam. Het duurde even voordat ik door had waarom, niet om ze zich nu zo heel erg zorgen maakten om het milieu, maar omdat het er veel te duur was. Ondanks dat het niet vrijwilig was, kunnen we er best wat van leren. 

Alleen op maandagavond gingen er twee heaters aan om de nieuwe studenten te verwelkomen, de andere dagen hadden we geen verwarming (temperatuur daalde tot 2 graden als de zon onder was). We sliepen met 2 dikke dekens waardoor we het warm hielden. 's Ochtends en 's avonds liepen we met twee vesten. In het begin heb ik hier wel even aan moeten wennen, maar nu ik er zo op terug kijk, is het eigenlijk wel slim! Thuis kan ook beter eerst een extra trui aan trekken voordat ik meteen de verwarming aan zet!  

Verder kwam er in de keuken alleen koud water uit de kraan en kleding wassen gebeurde ook met koud water (kleding kromp dus ook nooit). Nu doe ik thuis de afwas nog wel met warm water, maar wassen doe ik tegenwoordig wel met koud water! 

Ondanks dat het niet helemaal vrijwillig was, kunnen we best wat leren van hun duurzaamheid! 

Follow the author: Hanneke1943
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Hanneke1943
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]