Image
WorldSupporter profile of BrittBartholomeus
Image
Travel & Move: 
Tijdens een vakantie in Turkije gingen we excursie Typisch Turks doen, we gingen naar een Turkse school en een Turks dorpje. Daar zag je pas echt hoe arm de inwoners waren.
Dat heeft wel veel indruk op mij gemaakt. Als je zelf in een luxe resort ziet besef je niet zo goed dat ze daar zo leven.
Experience & Leisure: 
Ik heb pas gegeten in een Afrikaans restaurant. Het was heel lekker en we hebben de mensen die daar kwamen eten ook even verteld wat we in Afrika gaan doen.
Learn & Develop: 
Op school houden we elk jaar een actie om geld in te zamelen. Op de basisschool hielden we een kerstmarkt waar ik ook spullen verkocht.
De opbrengst ging naar Afrika zodat er daar beter onderwijs kon komen. Afgelopen jaar was het goede doel van de kerstmarkt FOHO, een project in Uganda. Samen met Milou heb ik presentaties aan klassen gehouden over het goede doel en op de markt het ik wat spullen gekocht zodat ik ook bij kon dragen aan de bouw van het hostel voor straatkinderen.
Help & Change: 
Afgelopen zomer ben ik naar Uganda geweest! Hier heb ik twee weken vrijwilligerswerk gedaan.
Om het geld bij elkaar te krijgen heb ik mensen verteld wat ik van plan was, heb ik speelgoed verkocht en heb ik op markten gestaan. Zo liet ik de mensen weten wat ik ging doen. Nu steek ik nog steeds heel wat tijd in mijn reis. Ik houd presentaties over Uganda en vertel enthousiast over mijn ervaring.
Work & Initiate: 
Ik zit bij de albert heijn achter de kassa. Daar komen vaak mensen met andere culturen.
My Latest Activity
Wereldsupporter Song

De cupsong is mijn favoriete wereldsupporter song. Dit liedje is gemaakt door de mensen die met mijn school naar Uganda zijn geweest. Ik heb over deze expeditie veel verhalen gehoord en ik vind het leuk om dit filmpje te kijken omdat het is opgenomen in Uganda, bij projecten waar ik ook ben geweest....

Image

De afgelopen maanden ben ik allerlei goede doelen en reisaccounts gaan liken op facebook. Zo volg ik ook Humans of New York. Een tijdje geleden stonden hier allemaal afbeeldingen en teksten uit Uganda op. Natuurlijk erg leuk omdat ik daar geweest ben. De eerste afbeelding die ik in deze blog ge...

Image

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden, maar nog steeds ben ik druk bezig met Uganda. Hier een update over de afgelopen maanden.   Op school gaan ze dit jaar weer op expeditie. Er worden een heleboel acties gehouden voor allerlei projecten daar. Ze ging al het geld van de kerstmarkt dit ...

Nog steeds druk bezig met Uganda

Inmiddels is het alweer vier maanden geleden dat ik terug ben gekomen uit Uganda. In deze tijd heb ik nog veel aan Uganda gedacht. Ik heb veel foto's en filmpjes laten zien en verhalen over mijn reis verteld aan allerlei bekenden. Verder ben ik druk aan het werken aan mijn profielwerk...