Image
WorldSupporter profile of Aïcha naar Brazilië
Image
Travel & Move: 
Mijn reis naar Brazilië was de eerste reis waar ik een andere cultuur ging zien en waar ik voor het eerst mensen heb proberen te helpen.
Het zal zeker niet de laatste zijn, ik hoop nog aan vele projecten in het buitenland mee te mogen werken.
Experience & Leisure: 
Ik besteed mijn geld vooral nog maar aan fairtrade en duurzame spullen, dat ben ik heel belangrijk gaan vinden.
Ik denk na waar ik mijn kleding koop, of cadeautjes, bijvoorbeeld, zijn heel leuk om bij de wereldwinkel te kopen. Ik vraag ook aan mijn moeder of ze op wil letten wat ze koopt, en als ik mee ga met boodschappen zoek ik de producten uit die het beste zijn voor mensen en voor de wereld.
Learn & Develop: 
Op school hebben we eens in het jaar een goede doelen dag, waar we dingen kopen uit kraampjes van andere klassen. Alles wat we ophalen gaat dan naar een goed doel, dat elk jaar verschilt.
Afgelopen jaar was het vooral gericht op ontwikkelingssamenwerking, en een deel van de opbrengst ging naar mij en andere worldmappers.
Help & Change: 
Ik ben in augustus 2014 met 18 andere jongeren naar Rio de Janeiro gegaan om daar twee weken lang in de favela's te helpen.
We hebben geholpen op een creche, bij een tienermoederproject, bij een voetbalproject en op een school.
Work & Initiate: 
Ik heb (nog) geen werk, dus ook hier kan ik niet heel veel over zeggen.
My Latest Activity
Image

In Brazilië is dit hetgene wat mijn reisgenoten en ik elke dag, soms wel twee keer, aten. Het is door de bonen erg voedzaam en vullend, waardoor vlees eigenlijk helemaal niet nodig is. Wij aten er vaak sla bij en af en toe kip. Bonen met rijst is natuurlijk ebst goedkoop en dus ideaal voor de B...

Cidade de Deus / City of God

Cidade de Deus is een wijk in Rio de Janeiro, waar een drugs-oorlog heeft plaatgevonden. Daar is een film op gebaseerd: Cidade de Deus/City of god. Geweldige en schokkende film!

Fairtrade

Na mijn reis in Brazilië is, natuurlijk, mijn beeld van der wereld enorm veranderd. Ook al hebben we niet veel gezien van het impact van slecht geproduceerde goederen, maar toch ben ik me veel bewuster van het gevolg van niet nadenken bij wat je koopt.  Van mijn reisgenootjes hoorde ik van...

Nadat ik uit Brazilië ben teruggekomen ben ik anders over de...

Nadat ik uit Brazilië ben teruggekomen ben ik anders over de wereld gaan denken. Fairtrade trekt me veel meer aan en ik ben dan ook bezig om zo milieubewust mogelijk te leven. Ik zal een blog schrijven over mijn fairtrade-producten en hoe anders ik ben gaan denken over de wereld.