Fairtrade

Na mijn reis in Brazilië is, natuurlijk, mijn beeld van der wereld enorm veranderd. Ook al hebben we niet veel gezien van het impact van slecht geproduceerde goederen, maar toch ben ik me veel bewuster van het gevolg van niet nadenken bij wat je koopt. 

Van mijn reisgenootjes hoorde ik van de Kledingbibliotheek (http://www.dekledingbibliotheek.nl/). Dit wordt een plek in Utrecht waar je je kleding in kan leveren die je niet meer draagt. Daarbij kan je een abbonoment aanschaffen waardoor je bij de Kledingbibliotheek kleding kan lenen (dat duurzaam geproduceerd is), na een bepaalde tijd weer terug kan brengen en dan weer andere leuke dingen uitzoeken! Zo bespaar je zelf geld, maar worden er ook nog heel veel kleren hergebruikt en gerycycled! En dat is natuurlijk veel beter voor het milieu dan steeds nieuwe kleren kopen.

Maar zelf wil je natuurlijk geen lege kledingkast hebben. Deze site (http://www.unitedwardrobe.nl/) is een soort marktplaats voor kleding: Zo worden kleren ook hergebruikt! Verder maak ik nu gebruik van http://www.rankabrand.nl/, een site waar je kunt zien hoe duurzaam winkels en merken zijn. Zo kun je gewoon winkelen, zonder dat je het milieu of mensen onnodig belast!

En dan heb je ook nog fairtrade food :) Maar dat is niet zo ingewikkeld, gewoon uit het schap de artikelen kiezen met het fairtrade teken! Daarbij is Tony's Chocolonely eigenlijk nog lekkerder dan niet duurzaam-geproduceerde chocola... ;)

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1068