"Die van Afrika"

Hoi allemaal,

Weer even een kort blogberichtje.

Voor en na mijn reis naar Zuid-Afrika heb ik verschillende activiteiten in de trant van mijn reis gehouden op mijn oude basisschool (basisschool de Springbeek). Hierbij heb ik elke klas bezocht en heb ik de kinderen ook meerdere gezien en 'gesproken'.
De kinderen waren wel allemaal zeer onder de indruk en ook zeer geïnspireerd. Sommigen riepen zelfs al: 'Dit wil ik ook gaan doen als ik oud genoeg ben.'

In het dorp waar ik woon help ik vaker met vrijwilligers activiteiten. Onder andere bij kinder vakantie werk, een vrijwilligers organisatie die in de schoolvakanties geregeld activiteiten voor de basisschool kinderen organiseert en geef ik korfbaltraining aan de 'wat kleineren'. Doordat ons dorp best klein is en ik vaak activiteiten doe met de kinderen van de basisschool kom ik ze natuurlijk geregeld tegen. 'Hej kijk dat is die van Afrika,' zeggen ze dan tegen hun vriend of vriendin. Of ze tikken mij aan en vragen dan: 'Jij bent toch naar Afrika geweest?'

Wat ik verteld heb en heb laten zien heeft dus wel indruk gemaakt. En niet alleen bij de kinderen want ik krijg zelfs wel eens van ouders te horen dat ze mijn 'avontuur' zo dapper en 'goed voor de wereld' vinden. Ik ben dan toch wel trots op mezelf dat ik het heb gedaan en dat ik volgend jaar weer zo'n avontuur ga beleven in Brazilië. Maar het is natuurlijk ook fijn om te horen dat wat ik heb gedaan is blijven hangen bij meerdere mensen.

Zo blijkt toch maar weer dat wanneer je in een klein dorp woont en als eerste en enige zoiets geweldigs gaat doen het blijft hangen. Mensen vinden het helemaal geweldig wanneer iemand in hun omgeving iets van ontwikkelingswerk gaat doen, vooral wanneer die persoon zelf nog jong is. Ik ben dus blij dat ik anderen aan het denken heb gezet en geïnspireerd heb. Hopelijk zijn er uiteindelijk ook meer mensen die zelf ontwikkelingswerk gaan doen!

Groetjes, Renee

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Het is inderdaad leuk om

Het is inderdaad leuk om herkend te worden voor je werk. Goed dat je nog zo je best doet! Je mag best trots zijn!

:)

Leuk dat je herkend wordt. En leuk dat je al je volgende reis in gedachte heb!

Haha.. een goed voorbeeld van

Haha.. een goed voorbeeld van de voordelen van een 'klein dorp' maar tegelijkertijd ook een goed voorbeeld van hoe 1 persoon veel mensen kan bereiken! Want als je alles bij elkaar optelt heb je toch echt een flink aantal mensen bereikt en geraakt, zowel jong en oud :D! Super goed... !

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Renee_Vercoulen17
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2 3
Selected Categories