De realiteit van thuis zijn

Vorige maand ben ik teruggekomen van mijn reis naar Rio de Janeiro. Het was een geweldige ervaring voor mij, en heeft mijn ogen geopend als het gaat om wat je kunt doen voor andere mensen. Ik werkte 3 maanden in de favela's van Rio de Janeiro, en heb het gevoel dat ik een goed beeld heb gekregen van het leven daar. Het heeft veel indruk op mij gemaakt en dit zal mij niet snel loslaten. Ik verspreid dan ook zoveel mogelijk het woord over de situatie in deze favela's, en mijn kijk op hoe het beter zou kunnen daar. Maar het is toch raar om thuis te zijn, na zo'n indrukwekkende periode in Rio. ik vind het dan ook belangrijk om betrokken te blijven bij dit onderwerp. Hoe? Eén optie die ik sowieso ken is helpen via de Nederlandse organisatie IBISS, die al jaren actief is in de favela's, en via wie ik daar heb gewerkt. Ik zal dan ook proberen zoveel als dat kan betrokken te blijven bij de projecten van IBISS vanuit Nederland, en proberen via mijn studentenvereniging, vrienden en familie zelf een actie te organiseren om geld in te zamelen, dan wel meer informatie te verspreiden over dit onderwerp.

Ik heb een onvergetelijke tijd gehad in Rio de Janeiro, maar nu ben ik weer thuis, en ga ik proberen vanuit Nederland nog iets te kunnen betekenen!

Contributions, Comments & Kudos

Leuk dat je thuis ook bezig

Leuk dat je thuis ook bezig bent! Uiteindelijk helpen alle beetjes!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.