WorldSupporter Magazine of JosDames

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Travel & Move: 
Zoals ik hierboven al omschreef heeft een 'guided tour' door de favela's van Rio de Janeiro het meeste indruk op mij gemaakt.
De mensen daar zijn enorm vriendelijk, ondanks het feit dat ze dagelijks geconfronteerd worden met criminaliteit, geweld en armoede. Ik was verliefd geworden op deze mensen, en het gevoel overkwam mij dat ik iets moest doen voor hen.
Experience & Leisure: 
Een van mijn favoriete films is Cidade de Deus, een film over het leven in een sloppenwijk van Rio de Janeiro.
Luistertip: The Wilcannia Mob, een hiphop-groep van kleine Australische kinderen, die laten zien dat rap een manier kan zijn om je te uiten en om weg te blijven van slechte invloeden. Verder ben ik een groot fan van John Lennon en zijn queeste om mensen meer 'aware' te maken betreffende de situatie in andere plekken op de wereld.
Learn & Develop: 
Tijdens mijn middelbare schooltijd zijn er uiteraard af en toe activiteiten geweest die in het teken stonden van het verbeteren van de wereld, maar ik kan niet zeggen dat ik destijds al heel actief be
trokken was bij deze activiteiten. Tijdens mijn studie International Business Administration aan de VU Amsterdam begon ik wel wat meer besef te krijgen van onze bevoordeelde situatie, en begon ik te doneren aan Oxam Novib. Maar echt actie ondernemen begint voor mij nu pas.
Help & Change: 
Eerlijk gezegd is mijn Mini-CV nog (te) leeg. Ik doneer dan wel jaarlijks aan Oxam Novib, maar actief ben ik nog niet echt in het verbeteren van de wereld. Daar komt binnenkort verandering in.
Afgelopen jaar was ik op vakantie in Brazilië, en zag daar met eigen ogen het leven van de straatkinderen in de favela's van Rio de Janeiro. Dit beeld heeft diepe indruk op mij gemaakt, en ik besloot ter plekke om te proberen iets te doen voor deze mensen. Nu zijn we een aantal maanden verder, heb ik de Portugese taal geleerd om van waarde te kunnen zijn daar en vertrek ik eind april naar Rio de Janeiro om daar voor drie maanden vrijwilligerswerk te gaan doen.
Work & Initiate: 
Ik kan niet zeggen dat ik via mijn werk (de bijbaantjes die ik heb gehad) veel goeds heb gedaan voor de wereld.

Stories

Including Bundles, Magazines, Blogs, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Including Travel Tickets, Study Tickets, Events, Teaching Materials & Recipes

Supply & Demand

Including Supply and Demand of Manpower, Travel Gear & Study Materials

Find Content
My Selected Supporters
Nothing found yet.
Find Supporters
My Selected Organizations
Nothing found yet.
My Content