Waarom je alleen op vakantie moet gaan

Ben jij aan het twijvelen om alleen op vakantie te gaan ? 
Is het een droom die al langer bij je speelt, maar waar je maar geen stappen voor durft te zetten ? 
Lees mijn artikel en wie weet kan ik je motiveren om toch deze stap te gaan zetten.

Tijdens mij opleiding voor Sport&recreatie werd mij gevraagt of ik het leuk zou vinden stage te lopen in het buitenland. Ik een aantal maanden naar het buitenland ? Dat zou ik geweldig vinden, met ons gezin, vrienden en diverse relatie's ben ik wel vaker weg geweest maar nooit echt alleen en zeker niet voor zoveel maanden.
Ik had de knoop door gehakt ja ik ging maar ineens kwam de angst heb ik daar wel genoeg geld voor, wat als ik terug wil en het niet kan of als ik mij daar heel verloren voel.
Er gingen veel vragen door mij heen maar vooral veel angst voor het onbekende.

Ik kan je gerust stellen het hoort erbij !  Alle nieuwe stappen zijn eng en zeker als je niet waar je aan begint en wat je kunt verwachten. 
De voorbereiding alleen al welke spullen neem je mee, waar ga je slapen, wat wil je zien, hoe kom je er en welke visum's heb ik nodig etc.
Gelukkig is er veel informatie te vinden over deze onderwerpen. Enkele artikelen/website's zal ik delen onder in mijn bericht mocht je hier meer over willen lezen.
Daarnaast kun je veel ook op het laatste moment regelen, en het is echt niet nodig alles stap voor stap uit te werken. Durf de onzekerheid aan te gaan. 

Mijn ervaring van alleen op reis gaan 
Is dat ik enorm veel zelfvertrouwen heb opgebouwd en dat ik veel meer in mijn eigen kracht ben gaan staan. Ik durfde veel meer te ondernemen bij thuis komst en ook in de land en waar ik heen ging. Zo ben ik gaan doen wat ik al jaren als een toffe sport zag maar nooit de ballen had om op te pakken kiten in Vietnam. Op een board met een vlieger boven je jezelf over het water verplaatsen. Duiken in Indonesie en Cambodja en mijn Padi Advange halen onder water met een surfpak aan en een fles op je rug de mooiste koralen bekijken en een hele nieuwe wereld je eigen maken. Ik heb geleerd veel meer te leven en in het nu te staan en spontaan dingen te proberen en uit te vinden wat ik leuk vind. Doordat je je niet hoeft aan te passen aan je vrienden, partner of ander reisgezelschap kun je gerichter kijken wat jij echt wilt en leuk vind en daar de juiste mensen bij zoeken die evt willen aanhaken. Want dat is echt wat gemakkelijk gaat als je alleen reist zeker als je slaapt in hostels er is altijd wel iemand om mee uit eten te gaan, een activiteit te doen. Althans dat is mijn ervaring in Azie wellicht gaat dit er in andere continenten anders aan toe, en heeft dit te maken met de periode waarin je reist en welke mensen er op dat moment aanwezig zijn.  

Maar ook als er geen mensen zijn is er zoveel wat je uit je reis kunt halen. Je leert jezelf veel beter kennen zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik wel goed ben in kaart lezen en de weg te vinden. En leer je je onzekerheden aan gaan doordat je op niemand kunt terugvallen je zal toch door moeten gaan om de plaats te bereiken waar je heen wilt. Of de samenwerking door moeten zetten ook als je niet met andere kunt sparen hoe je dingen op lost. Je leert je eigen beredeneringen toe te passen en niet elke keer uit te gaan van de meningen en adviezen van anderen. Daarnaast doordat je genoeg tijd met jezelf door brengt heb je tijd om te reflecteren op hoe je leven nu is in Nederland en wat je daarin anders wilt en verandering is nooit verkeerd als je het postief aanpakt.

Ga je dromen achter na durf de stap te zetten. Want in mijn geval wilde ik zelfs langer blijven het ging helaas niet ik had mijn verplichtingen in nederland anders had ik er zeker weten nog een aantal maanden aan vast geplakt.

 

Image
Follow the author: YeswomenEvelien
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]