Geld inzamelen voor de waterfilter

Voordat we thuis weggingen hebben we een aardig sponsorbedrag bij elkaar weten te halen. Een van de eerste dagen zijn we naar Grace (houdt het toezicht hier) gegaan. We vroegen aan haar om op te noemen wat ze graag zou willen/ moeten voor het weeshuis. We kregen het volgende lijstje:
- nieuw schoolgebouw. Ze willen ook school aan gaan bieden voor de andere kinderen hier uit het dorp.
- waterfilter. Zo kan het water uit de pomp gezuiverd worden en kunnen de kinderen het meteen drinken.
- boeken voor school.
- muskietennet voor rondom de eetzaal. Er zitten veel vliegen op het eten.
We zeggen gelijk dat we het net voor ze gaan betalen, voor de rest laten we ze nog in onwetendheid. Ze gaat gelijk iemand bellen en aan het einde van de volgende dag staat er een mooi net inclusief deur rondom de eetzaal. Foto's volgen, maar dat gaat niet met deze Ghanese verbinding.
Later betalen we aan Grace het geld om de muren van het schoolgebouw te laten maken. We hebben niet genoeg geld om het helemaal af te laten maken, dus beginnen met het gebouw in de hoop dat andere vrijwilligers de finishing touch willen financieren.
De filter zeggen we toe, omdat dit gewoon heel belangrijk is voor de kinderen. Felicia (eigenares) gaat bij het bedrijf langs. Het blijkt helaas veel duurder dan verwacht. Er moet een monster van het water opgestuurd worden om te kijken wat er precies voor filter nodig is. As dinsdag krijgen we hiervan het resultaat. Dan pas kunnen we kijken hoe ver we met ons geld komen. Desnoods betalen we al een heel groot deel en leggen de rest later bij.
Nog even afwachten dus..
Verder kopen we met ons sponsorgeld zakjes water, talkpoeder en luiers. Het geld wordt dus goed besteed!

Na het opsturen van het monster werd duidelijk dat de filter 10.000 cedi zou gaan kosten, omdat het door 3 filters heen moet om te zuiveren. Het begin voor de filter hebben we aan Felicia, de eigenaresse betaald, de rest gaan we bij elkaar verzamelen. Een Zweeds meisje heeft een stichting voor Mums Care, dus ik ga haar mailen hoe we dit het beste in het vat kunnen gaan gieten. Ook ga ik een bericht op de Facebook plaatsen om toekomstige vrijwilligers in te lichten over de waterfilter. Zo weten ze in ieder geval waar eventueel sponsorgeld aan besteed zou kunnen worden.
Ook gaan we zelf nog aan de slag om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de waterfilter. Wat is nu belangrijker dan goed drinkwater.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Rozanne
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories