Image
WorldSupporter profile of Rozanne
Image
Travel & Move: 
De reis die wij gemaakt hebben vond plaats in juli 2013 Van de reis heb ik een fotoboek gemaakt die we vaak laten zien.
Op de kast hebben we een hoekje met Ghana gemaakt met souveniers en herinneringen, zodat we elke dag aan deze mooie reis herinnerd worden en mensen die bij ons komen dit kunnen zien. Tijdens onze zomervakantie dit jaar hebben we ook weer een Afrikaans dorp bezocht en konden we weer even voelen hoe bijzonder het ook al weer was wat we vorig jaar allemaal gedaan heben.
Experience & Leisure: 
Ter voorbereiding op Ghana zijn wij naar een traininsdag in Amsterdam bij Stichting Muses geweest. Op deze manier proberen wij ons in onze vrije tijd zo goed mogelijk voor te bereiden op Ghana.
In mijn vrije tijd ben ik bezig met het weeshuis door met andere vrijwilligers in contact te zijn hoe we het daar beter kunnen maken. Tevens zoeken we contact met nieuwe vrijwilligers, zodat we hen gericht kunnen helpen met vragen en voorbereiding. Ik merk dat mensen via dit profiel of via ons reisverslag bij mij terecht komen en ik krijg soms mailtjes met vragen hierover die ik graag beantwoord! Ook helpen we soms mee op voorlichten. Deze zomervakantie zijn wij weer in Afrika op vakantie geweest en zo goed mogelijk geprobeerd om daar de lokale economie te stimuleren. Afrika heeft toch wel een beetje ons hart gestolen, blijkt achteraf.
Learn & Develop: 
Op school heb ik regelmatig mee gedaan met sponsorlopen. Op de middelbare school werd dit rondom sinterklaas altijd gedaan.
Op dit moment loop ik stage op een basisschool in groep 4 en wil ik met hen ook een sponsoractie op touw zetten. Na terugkomst waren mijn klasgenoten erg benieuwd hoe het was en wat we allemaal gedaan en beleefd hadden. Vol enthousiasme kon ik vertellen en heb het doen van vrijwilligerswerk sterk gepromoot. Naderhand zijn een aantal geïnteresseerden nog wel terug naar mij gekomen met vragen.
Help & Change: 
In juli 2013 hebben mijn moeder, zusje en ik vrijwilligerswerk gedaan in een weeshuis in Ghana. Gedurende de zomervakantie hebben wij geprobeerd om daar een steentje bij te dragen.
We hebben goed contact gehad met andere vrijwilligers en geprobeerd om zo samen zoveel mogelijk bij te dragen voor de kinderen daar. Na terugkomst zijn we maandelijks bezig met het weeshuis. We zijn begonnen om voor een waterfilter te sparen en promoten dit uitgebreid. Verschillende (oud) vrijwilligers zijn op die manier al samen met ons bezig. Bij Travel Active zijn we toegevoegd aan het bestand voor mensen met vragen die naar Ghana gaan. Omdat wij er echt geweest zijn kunnen we hen voorlichting geven via de mail. Tevens hebben wij geholpen op een voorlichtingsavond en geprobeerd om andere mensen zo enthousiast te maken voor het doen van vrijwilligerswerk.
Work & Initiate: 
Ik werk bij Jumbo supermarkten, maar kan hier weinig bijdragen. Wel zijn de plastic tasjes tegenwoordig niet meer gratis en wordt minder papier gebruikt door niet alle bonnetjes meer uit te printen.
Mensen aan de kassa horen mij regelmatig mijn verhaal over Ghana vertellen en raken daardoor geïnspireerd. Op die manier blijkt dat er veel interesse is in het doen van vrijwilligerswerk. Veel mensen vragen nu een jaar later of we nog terug gaan. We hebben dus een hoop interesse gewekt.
My Latest Activity
Restjes voor Ghana

Alle kleine muntjes worden in een spaarpot gedaan onder het motto 'Restjes voor Ghana'. Dit geld houden we apart om nieuwe projecten te helpen financieren of gebruiken het als we zelf nog een keer terug gaan. 

Sponsorbrief

Bijgevoegd de door mij gemaakte sponsorbrief. Het is een fijn aanknopingspunt om mensen te vragen om je te steunen. Wij hebben mede dankzij deze brief meer dan 3000 euro opgehaald voor ons project. Het werkt dus :)

Terugblik

Zoals te lezen is in mijn laatste blogbericht denk ik nog vaak en met veel liefde terug aan onze geweldige tijd in Ghana. Hoe langer we in Nederland zijn, hoe beter je beseft hoe het leven daar ook al weer was. Ook afgelopen vakantie in Zanzibar hebben we dit Afrikaanse leven weer meegemaakt en heb ...

Precies een jaar thuis

Vorig jaar 7 augustus kwamen we om half acht 's avonds thuis. Precies vandaag zijn we dus al weer een jaar thuis. Zoals te lezen is in meerdere blogberichten hebben we het afgelopen jaar niet stil gezeten. We hebben ons vol ingezet om een waterfilter voor de kinderen te realiseren en te bekosti...

Sparen voor waterfilter

Via deze link http://helpthekidsinghana.webklik.nl/page/homepage zijn en blijven we bezig om geld in te zamelen voor de kinderen van het weeshuis.

Image

Ik laat deze foto vaak zien om te laten zien hoeveel liefde we van de kinderen kregen.