Ode aan de kringloopwinkel

Wat winkelen betreft ben ik toch wel echt een meisje-meisje. Maar wekelijks kleding kopen bij winkels met fabrieken in landen als Cambodja en Bangladesh, waar mensen in vreselijke omstandigheden en voor een hongerloontje moeten werken, vormt toch niet echt een bijdrage aan een duurzame ontwikkeling.

Dan heb je nog de keuze om te gaan voor echt ecologisch verantwoorde, eerlijke merken, maar daarbij kost een simpel shirtje al gauw een euro of 60, en laten we eerlijk wezen, daar heeft deze arme tiener ook niet bepaald de centjes voor.
En daarom bij deze, een ode aan de kringloopwinkel.
Je vindt me er wel vaker en vooral de afgelopen dagen ben ik weer bij verschillende langsgegaan. De helft van de spullen die je er ziet lijkt misschien troep, maar als je even goed zoekt, kun je er écht heel leuke (en unieke) dingetjes vinden. En dan niet alleen wat kleding betreft maar ook fijne cd's of platen, boeken, meubels en spullen waar je zo gauw niet aan zou denken, en alles voor maar een paar euro. Vaak gaat een deel van de omzet van zulke winkels ook nog eens naar een (lokaal) goed doel.

Emmaus Feniks is een van de winkels waar ik vaker langs ga. Behalve een winkel, is hier ook een bakkerij met heerlijke broodjes en wafels en worden er biologische groenten verkocht die de mensen hier zelf verbouwen. Ik vind het heel goed dat ze verkoop van lokale producten stimuleren, in plaats van alle bespoten import producten die in supermarkten verkocht worden.

De afgelopen dagen kocht ik een oversized blazertje, een paar platen en verse broodjes bij de kringloop, een Peruaans armbandje bij de Wereldwinkel (de zwarte op de foto) (ik draag nogal veel armbandjes) en de allerlekkerste slaafvrije chocolade bij een Fairtrade standje op de markt.

Go, verantwoord geld uitgeven! :)

Liefs, Marieke

More contributions of WorldSupporter author: onbegrensde-dromen
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]