Goede doelendag

Elk jaar hebben wij op school een goede doelendag. Deze dag stond dit jaar in het teken van the blue cap foundation en alpe d'huzes.
The Blue Cap Foundation is een stichting die bekijkt of alle zwembaden in vakantielanden wel veilig zijn, maar ook in Nederland. 3 jaar geleden is er namelijk bij ons op school een jongen overleden, omdat hij met zijn buik kwam vast te zitten in het rooster van het zwembad. Hij was toen net met zijn gezin aangekomen op de vakantiebestemming. Ze konden hem niet meer loskrijgen en reanimatie had dan ook geen zin meer.
Het is natuurlijk verschrikkelijk dat zoiets kan gebeuren in een zwembad waar in een zomer wel 100 verschillende kinderen zwemmen. Daarom heeft zijn familie deze stichting opgericht, want dit mag natuurlijk nooit meer gebeuren.
De Alpe d'Huzes is een fietstocht waarmee je geld op haalt voor kankerbestrijding.
Op deze goede doelendag waren verschillende activiteiten waar je je voor op moest geven. Elke activiteit kostte €2,50 en die opbrengst ging dus naar de 2 bovengenoemde stichtingen. In totaal heeft onze school €4000,- opgehaald. Er stonden ook kraampjes met eten, drinken, nagels lakken etc.
Al met al een erg geslaagde dag!

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: manon2211
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]