HOLI FESTIVAL OF COLOURS IN NEDERLAND

Wanneer de lente begint, kleurt India in alle kleuren van de regenboog. Een van de belangrijkste feesten van dit land; 'Holi', naast het vieren van het begin van de lente, vieren ze ook volgens het hindoeïstische geloof de overwinning van het goede op het kwade. Op deze dag gooien mensen bont gekleurd poeder naar elkaar,iedereen is gelijk, voor een dag is er geen verschil tussen kasten, religie of afkomst. Culturele rijkdom, vreugde, wederzijds respekt en tolerantie maken het Holifeest elk jaar onvergetelijk.

Drie Duitse heren waren zo geinspireerd door dit feest dat ze dit ook naar Europa wilde halen en zo was in de zomer van 2012 het eerste Holi festival in Europa, Berlijn. Het Festival of Colours wil een klankbord zijn voor de stemming van deze indische traditie en brengt het Cultuurfeest naar Europa. Het eerste Holi Festival Of Colours in Duitsland was meteen raak, de mensen in Berlijn waren enorm enthousiast.

Een prachtig initiatief, die perfect inspeelt op de globalisering van de wereld en die ons leert over tradities en gewoontes van andere culturen.

Ik zal er zeker bij zijn, jij ook?

httppublic://blog/holi014_0.jpgwww.holifestival.com/nl/over-ons/
httppublic://blog/holi014_0.jpgwww.facebook.com/HoliFestivalOfColoursAmsterdam?group_id=0

Image
Follow the author: cecilecremer
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]