Samen komen we 'fair'

Wat zou het mooi zijn als we de wereld kunnen verbeteren.

Wat zou het mooi zijn als we voor meer welvaart konden zorgen in ontwikkelingslanden.

Wat zou het mooi zijn we duurzame productie kunnen stimuleren.

Wat zou het mooi zijn als er een kleinere kloof kan komen tussen een 'arm' en 'rijk' deel op deze mooie planeet.

 

Ik denk dat heel veel mensen het eens zullen zijn met deze opvattingen, maar het is toch zo-veel werk om dit waar te maken.

Dat is niet waar. Door ons koopgedrag een klein beetje aan te passen, kunnen we al grote dingen bereiken samen.

Veel mensen vinden het te veel werk om ontwikkelingslanden te helpen, maar toch willen we het beste voor iedereen.

En daarom wil ik iedereen ook meegeven: je kan helpen zonder er al te veel aan te doen.

Kleine aanpassingen in ons koopgedrag kan al een groot verschil maken. Doe eens een Fairtrade chocoladereep in je winkelmandje in plaats van een (meestal minder lekkere) huismerkreep. Via eerlijke handel met handelspartners in Afrika, Azië en latijns-Amerika wil Fair Trade Original een positieve bijdrage leveren aan de bestrijding van armoede. Met de handelspartners bouwt Fair Trade original aan een duurzame en vooral eerlijke handelsrelatie. Boeren op cacaoplantages kunnen zo voor een eerlijke prijs hun cocola verkopen aan Fair Trade. Je proeft gewoon de liefde die erin gestopt wordt.

Een ander klein dingetje waar we op kunnen letten is de kleding die we kopen. Want kleding is vaak 'unfair-der' dan je denkt. Wij willen graag mooie kleding tegen een spotprijsje. Dan loop je deze zomer in je mooie, goedkope jurk op het strand te genieten van de zon, maar dan vergeten we soms het hele proces van het maken van die mooie jurk. Kinderen die super lange dagen maken en er bijna niks voor krijgen. Ze werken zich helemaal suf, en voor wat? Een paar centen per jaar? Denk hier even over na de volgende keer dat je die mooie jurk in je handen krijgt. Er zijn genoeg winkels waar ze ook mooie jurken verkopen die helemaal fair zijn.

Het is natuurlijk je eigen keuze in hoeverre je mee gaat in de eerlijke producten. Maar als je een bijdrage wilt leveren aan een betere wereld hoef je helemaal niet zo groot te denken, als iedereen op de kleine dingen let komen we samen al heel 'fair'.

More contributions of WorldSupporter author: Annebolten
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.