Photo
Title: Het lichaam
Het lichaam

Het lichaam

Media of Annebolten
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Supporting content
Het lichaam

Het lichaam

Education Category: Language
Ages: 0-4, 4-8

Kinderen leren veel beter als ze iets leuk vinden. In een weeshuis in Zuid-Afrika hebben wij een methode gebruikt om de kinderen op een leuke manier delen van het menselijk lichaam te leren.

Kinderen leren veel beter als ze iets leuk vinden. In een weeshuis in Zuid-Afrika hebben wij een methode gebruikt om de kinderen op een leuke manier delen van het menselijk lichaam te leren. We hebben op een whiteboard gebruikt het menselijk lichaam op te tekenen. Vervolgens moesten de kinderen vertellen wat wij aanwezen op het getekende lichaam. In hun eigen taal, Xhosa, en in het engels. Nadat we alle onderdelen gezamelijk hadden gedaan mochten de kinderen hun hand opsteken als ze wisten wat wij aanwezen. Na deze ronde gaven we alle kinderen een papiertje waar ze het onderdeel dat we aanwezen op mochten schrijven. Ze vonden het heel leuk om te doen. Als laatste hebben we de kinderen om ste beurt een onderdeel van het lichaam laten tekenen op het bord, zoals een arm of een neus.

Het hoeft natuurlijk niet het menselijk lichaam te zijn, dieren of verschillende landen kan ook.

Als er geen whiteboard aanwezig is, kan dit leerzame spel ook met een krijtbord of groot vel papier gespeeld worden. Je kan het natuurlijk ook doen met stoepkrijt op de grond. 

whiteboard (of krijtbord/groot vel papier)

More contributions of WorldSupporter author: Annebolten
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]