Happy Easter!

Pasen is hét evenement van Guatemala. Ik weet dat het nog lang geen Pasen is, maar de eerste processies zijn afgelopen zondag al begonnen.
En dat hebben we geweten ook, want toen we met de bus naar Antigua gingen hebben we er een uur over gedaan! Er waren allerlei wegen afgesloten in verband met de processie en ik denk dat de bussen ook minder frequent reden dan normaal (of iedereen wilde ineens met de bus?), want ik heb nog nooit in zo´n volle bus gezeten! Nouja gestaan.
We hebben maar een klein stukje van de processie gezien, maar overal in Antigua liepen mannen in paarse gewaden (volgens mij heb ik ooit bij Spaans geleerd dat die Nazarenos heten). Ze dragen het beeld een blok, en daarna wisselen ze. Zeker geen overbodige luxe, want er is me verteld dat het zo zwaar is dat elke persoon meer dan zijn eigen lichaamsgewicht draagt.
De vrijdag voor de processie is de velacion, dan kun je in de kerk de alfombra bewonderen. Het woord voor velacion weet ik niet, maar een alfombra is dus een soort van karpet/kleed/tapijt op de grond, wat gemaakt is van gekleurd stof, brood, fruit en andere dingen. Het klinkt een beetje gek nu ik het zo opschrijf, maar het ziet er geweldig mooi uit!
Ondertussen heb ik mijn draai in het centrum wel gevonden. Anouk en ik wisselen elke week van lessen, zodat het lekker afwisselend blijft en je met alle groepen kunt werken. Ook ben ik begonnen met het vertalen van de optionele lessen die ik op woensdag geef, maar daar heb ik nog wat meer tijd voor nodig. De tijd vliegt hier!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Laura
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.