Gelukkig Nieuw Jaar?!?!?!

Hallo!!!

Misschien een beetje laat maar hier komt 'ie alsnog: GELUKKIG NIEUWJAAR!!!! 2015 is nu iets meer dan een week begonnen en de vakantie ligt officieel achter ons. 2014 begint langzaam te vervagen en ook sinterklaas en kerst zijn niets meer dan een vage herinnering. Het nieuwjaarsgeweld zit nog iets duidelijker in ons geheugen al doet de dagelijkse routine goed zijn best om ook dit snel naar de achterste hoekjes van het geheugen te duwen. De "new years resolutions" zijn gemaakt en bij velen ook alweer gebroken ofwel de nieuw jaars cyclus is weer compleet.

2014 was voor mij een geweldig jaar. Ik mocht voor de  tweede (en laatste) keer mee met Worldmapping. Als pioniers groep (de tweede ooit) kwamen we na een turbulente start met geannuleerde vluchten en een opgesplitste groep aan in Brazilië. In Brazilië zelf kwamen ook nog de nodige hobbels maar we overleefden ze allemaal en wow wat was het toch een mooie reis. Net als bij Zuid-Afrika in 2013 was deze reis ook te kort. We hebben een hele hoop gezien en gedaan, meer dan een toerist ooit te zien zal krijgen. Een kijke achter de schermen zou je het kunnen noemen. De groep was ook geweldig en dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische begeleiding die ons overal doorheen heeft geholpen. Ja dit was zeker weer een onvergetelijk ervaring die hoe hard er ook tegen geduwd wordt nooit uit mijn voorhoofd zal verdwijnen. Herinneringen, vriendschappen, fantastische verhalen en een prachtig foto boek zijn de eind resultaten van deze reis. 

Verder heb ik een hoop over mezelf geleerd in 2014 en ben ik de kleine dingen in het leven meer gaan waarderen. Hoe blij mogen we zijn dat we in dit mega welvarende land leven. Ja oké, de regering doet het misschien niet fantastisch, de zorg is veel te duur aan het worden en zo hebben we nog 1000 andere klachten maar wat stellen die nu voor. Helemaal niets eigenlijk als je ziet hoe veel slechter we het zouden kunnen hebben. Kijk naar de terroristische aanslagen die veel te vaak gepleegd worden, de toestand in landen als Syrië en Ebola. Wat zijn we toch verwend en daar mogen we wel wat vaker dankbaar voor zijn.

In een vorige blog schreef ik over een actie die een aantal 2013 worldmappers en ik wilden gaan houden voor Serious Request 2014, helaas is deze niet door kunnen gaan. Mede doordat de periode tussen het idee en Serious Request iets te kort was en nog een hoop andere zaken. Misschien meer geluk volgend jaar?! Ondanks dat dit geweldige idee (waar ik nog steeds super enthousiast over ben) niet door is gegaan, heb ik zelf nog een bezoekje gebracht aan het glazen huis. Hop in de trein naar Haarlem, slechts 2.5 uur reizen maar het was het waard. Thuis had ik een kleine donatie in een enveloppe gedaan samen met een brief aan de drie DJ's waarin ik schreef over mijn reizen naar Zuid-Afrika en Brazilië en hoe ik in beide landen met seksueel misbruik en tienermoeders te maken heb gehad. Voor ik de enveloppe dicht plakte deed ik er nog snel wat foto's van deze projecten bij. Hopelijk hebben ze het gelezen en heeft het ze geraakt. Dit jaar was mijn favoriete jaar tot nu toe. Ten eerste omdat het doel wat ze dit jaar hadden gewoon heel belangrijk was en een veel te groot probleem is maar ook omdat dit het eerste jaar is dat ik zelf naar het glazen huis ben geweest.

Ja ik ben heel blij en dankbaar voor wat het jaar 2014 allemaal heeft gebracht. Ik ben ontzettend gegroeid en heb dingen geleerd over zowel mezelf als de wereld die ik nooit meer zal vergeten. Ik ben veranderd voor het goede en daar ben ik heel blij en dankbaar om. 2015 kan alleen maar beter worden en ik ben heel benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren dit jaar.

Ondanks mijn enthousiasme voor dit jaar is het niet geweldig begonnen. Denk dan vooral aan de terroristische aanslag op het Franse blad Charlie Hebdo. Een aanslag waar de hele wereld bij stilstaat. Vreselijk dat en hoe dit gebeurd is. Het was dan ook heel mooi om te zien hoe de hele wereld mee leeft en dat er overal protesten, stille tochten, etc. zijn gehouden. Deze gebeurtenis is er een die niet vergeten mag worden, nu niet, volgende week niet en over 5 jaar ook nog niet. Zoals het al overal genoemd wordt: Het is een aanval op de vrijheid, op de democratie en vrijheid van meningsuiting. Dingen die ons niet afgepakt mogen worden want pak je de vrijheid van meningsuiting af dan pak je een groot deel van de vrijheid af waardoor een democratie geen democratie meer is maar een dictatuur. En we zijn juist zo dol op onze vrijheid, soms iets te.

Stel je voor dat we hier niet meer zouden mogen schrijven wat we willen schrijven maar dat er een heel regelement was waar je je heel streng aan moet houden want anders hop, account verwijderd, een fikse boete en misschien wel een taak-/ gevangenisstraf. Daarnaast zal de site waarop het gepubliceerd is ook in de problemen komen en waarom? alleen omdat jij schreef wat je wilde schrijven maar dit niet geheel volgens de 200000 opgestelde regels is. 

Nee deze aanslag en welke aanslag dan ook zou nooit plaats mogen hebben vinden.

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Renee_Vercoulen17
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.