8 Maart - Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 1908 gingen Amerikaanse vrouwerlijke textielarbeiders de straat op om te protesteren tegen lage lonen en beroerde werkomstandigheden. Negen jaar later, op 8 maart 1917, hielden vrouwen in St. Petersburg massale protestacties tegen de leefomstandigheden gedurende de oorlog en het algemene voedseltekort. De datum 8 maart wordt sinds lange tijd erkent en gevierd als internationale vrouwendag. Op deze dag wordt er stil gestaan bij de ongelijkheden die wereldwijd nog bestaan tussen mannen en vrouwen en wordt de gemaakte vooruitgang gevierd. Het is niet moeilijk om te zien dat deze dag sterk samenhangt met het derde VN Milleniumdoelstelling: Het bevorderen van gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen & het versterken van de positie van vrouwen. Ter gelegenheid van deze dag heeft'The Independent' de resultaten van een studie over de positie van vrouwen bekend gemaakt, met een aantal interessante punten: - IJsland is de beste plek om een vrouw te zijn. Het land heeft de meeste gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de politiek, het onderwijs en de arbeidmarkt. - Jemen is, gezien de vele ongelijkheden, de slechtste plek om als vrouw te leven. - Rwanda is het enige land waar vrouwen (met 45/80 zetels) de meerderheid binnen het Parlement hebben. Dit in tegenstelling tot landen zoals Saoedi-Arabie, Jemen en Qatar waar geen vrouwenlijke vertegenwoordigers zijn aangesteld. - In Sri Lanka zijn er gedurende de afgelopen 23 jaar alleen vrouwenlijke staatshoofden aan de macht geweest. In Zweden en Spanje is dit nog nooit gebeurd. Zie hier de gehele studie: httppublic://blog/int._womens_day_0.jpgwww.independent.co.uk/news/world/politics/revealed-the-best-and-worst-places-to-be-a-woman-7534794.html

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Mzungu Mike
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
10
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.