WorldSupporter Magazine of Mzungu Mike

Image

Supporter

My latest World Supporter activities - My World Supporter CV - Notifications of new Content

Mini CV
Image
Travel & Move: 
In 2008 heb ik door Oost-Afrika gereisd. Tijdens mijn verblijf in het Noorden van Tanzania heb ik de mogelijkheid gehad om drie dagen bij een lokale Masaai-stam door te brengen.
Ik heb 2 nachten in een klei-hutje geslapen op een gespannen koeienhuid. Ik heb met het vee over de droge vlaktes gezocht naar gras en water. Ook heb ik een aantal prachtige rituele ceremonies mogen bijwonen.
Experience & Leisure: 
Als muziekliefhebber luister ik ook graag "wereldse" muziek. Vooral de geluiden uit Afrika trekken mij erg aan.
Een aantal tips zijn Oliver Mtukudzi (Zimbabwe), Louis Mhlanga (Zuid Afrika) en The Very Best (Malawi). Verder zet ik vaak een documentaire op ipv een film. In afgelopen weken heb ik erg genoten van Babies (filmt de ontwikkeling van 4 babies in verschillende landen) en Born To Be Wild (over opvangcentra voor babyolifantjes en orang-oetangs. Ook staan de natuurseries van David Attenborough regelmatig op!
Learn & Develop: 
Na afloop van mijn Bachelor aan University College Utrecht, heb ik meegedaan aan een studieprogramma in Oost Afrika. Als deelnemer van het programma heb ik een maand rondgereisd in Tanzania.
Zo heb ik de leefomstandigheden in de grote steden, op het platte land en in de pastorale regio's gezien. Onderweg heb ik les gekregen over development, de lokale cultuur en in Kiswahili. Ook heb ik een aantal 'homestays' kunnen doen om echt te zien hoe de mensen daar leven.
Help & Change: 
Ik ben als wereldsupporter aan de kust van Kenia vrijwilligerswerk gedaan, via Kenya Xperience, bij Heart Childrens Home.
Heart is een weeshuis voor 24 kinderen, waar ik samen met een paar anderen 2.5 week gewerkt heb. Sindsdien heb ik, als 'internationale ambassadeur', via verschillende projecten al rond de €2000 voor het tehuis kunnen ophalen. In 2008 heb ik twee maanden voor een NGO in Moshi, Tanzania, gewerkt. Deze organisatie had als doel de promotie van duurzame landbouw en voedingskunde in de regio van Moshi. Ik heb bij deze organisatie ook gewerkt aan een businessplan om een school op te zetten in een achterwijk van Moshi. Verder ben ik veel bezig met microkrediet investeringen via MyC4, in verscheidenen Afrikaanse landen.
Work & Initiate: 
Ik heb mij tijdens mijn studie gespecialiseerd op internationaal strafrecht en mensenrechten.
In de afgelopen jaren heb ik bij zowel het Joegoslavie Tribunaal en het Rwanda Tribunaal, als verscheiden mensenrechten organisaties gewerkt en stage gelopen. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd op Afrikaanse conflicten. Via mijn werk hoop ik zo een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen internationale "impunity". Ik geloof dat strafrechtelijke druk op internationaal niveau een ontzettend grote invloed kan hebben op de ontwikkeling en conflictbestrijding van een land.

Stories

Blogs,  Bundles, Magazines, Photos, Movies, Documents, Statements & Updates

Suggestions

Events, Recipes and Tips to Inspire, Travel, Study, Work or Move Abroad

Supply & Demand

Supply and Demand of Volunteer jobs, Manpower, Travel Gear, Teaching Materials & Study Materials

My Selected Supporters
Nothing found yet.
My Selected Organizations
Nothing found yet.
Find Content
Find Supporters
My Content