Time Flies!

Een jaar geleden begon ik aan mijn laatste week in Tanzania, soms lijkt het alsof het gister was. Wat een geweldige ervaring is dat geweest en wat heb ik veel geleerd! Hoeveel dingen er fout zijn gegaan en niet volgens plan verliepen is niet meer op één hand te beschrijven. Gelukkig levert dit een stukje relativersingsvermogen op, wat er aan heeft bijgedragen dat ik het afgelopen jaar in Nederland ook beter kon relativeren en me veel minder druk ben gaan maken om dingen die niet gingen zoals ik ze in mijn hoofd had. Tja dan heeft de trein eens vertraging, dat is dan jammer, we worden hier in Nederland tenminste op de hoogte gehouden van de situatie en staan niet onwetend langs de weg te wachten. Aan de andere kant is het ook verbazingwekkend hoe snel je weer meegaat in het ritme hier in Nederland. In Tanzania was het zo normaal om alles lekker rustig aan te doen en alles op z'n tijd te doen, maar na een week in Nederland had ik zo weer dat snel-snel ritme opgepakt met alle verplichtingen die iedereen altijd heeft. Soms vind ik dat wel jammer, dan denk ik 'al dat rustig aan doen en niets moeten was ook wel heel erg fijn'. 

Het is vooral heel erg leuk om terug te denken aan de tijd in Tanzania, de foto's weer te bekijken en alle gebeurtenissen nog eens te bespreken met vriendinnen die ik daar heb leren kennen. Ik merkte afgelopen week nog dat ik zo snel al weer bepaalde gebeurtenissen vergeten was, waar ik dan door een vriendin aan herinnert werd en dacht 'och ja, ook dat hebben we nog mee gemaakt'. Gelukkig heb ik een hoop reisdagboeken volgeschreven en een blog bijgehouden, dus de meeste avonturen kan ik nog weer teruglezen. 

Het was een geweldige ervaring, één van de leukste tijden van mijn leven en ik zou iedereen aanraden om zoiets te gaan doen. Een geweldige ervaring, waarmee je de cultuur en mensen van een ander land goed kunt leren kennen en waardoor je jezelf ook leert kennen (soms ook wel eens tegenkomt), maar waardoor je vooral jezelf verder ontwikkelt. 

Follow the author: Lizzy_H
More contributions of WorldSupporter author: Lizzy_H
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]