Desinfectiemiddel

Hallo,

Dit jaar ben ik begonnen aan een HBO. Dit betekent, nieuwe omgeving, nieuwe school, nieuwe klas, nieuwe mensen (leerlingen, leraren, etc.) maar vooral nieuwe leerstof.

De opleiding die ik ben gaan doen is de HBO-V(erpleegkunde) en tot nu toe heb ik het onwijs naar mijn zin. Eindelijk doen wat ik leuk vind, natuurlijk heb ik hier ook mijn minder leuke vakken *kuch colleges kuch* maar verder heb ik het enorm naar mijn zin. De klas is leuk, de leraren zijn prima en donderdag mogen we zelfs op elkaar gaan oefenen met injecteren. Dat was wel even slikken en stiekem dwaal je dan toch terug af naar de vaccinaties die ik moest halen voor mijn reizen naar Zuid-Afrika en Brazilië en hoe goed je in de landen zelf op je hygiëne moet letten. Was daar een keer je handen niet goed en hop hallo diaree als je er al mee weg kwam en je er niet op werd aangesproken door je reisgenoten / begeleiders. Dan was er nog het desinfectie middel, de onmisbare vriend die je 24/7 bij je had en bij het minste of geringst uit je tas kwam en gebruikt werd door zowel jij zelf als wederom je reisgenoten of begeleiders.

De gedachte dat ik over twee dagen al een naald moet zetten in de bil van een van mijn klasgenoten is dan ook nog steeds een beetje raar. Gelukkig moeten we ons eerst wel bewijzen tegenover onze lerares wat al een kleine verademing is. Maarja wordt je 'goedgekeurd' dan ga wordt die spuit toch echt gezet.  Eerst handen desinfecteren, dan onsteriele handschoenen aan, spullen pakken, een over-sized optrek naald pakken en die goed op je spuit zetten. Zit de vloeistof erin dan hop over-sized naald eraf en "veiligheidsnaald" erop, ofja die veiligheid slaat alleen op het verwijderen van de naald van de spuit niet over het feit dat die 5 centimeter naald nog in iemands bil moet. Raak je de naald ook maar 1 keer aan met je handschoenen, weg ermee en opnieuw. Ja ook hier in Nederland staat hygiëne en veiligheid voorop. 

Het is dan ook niet voor niks dat ze wel eens zeggen dat je smetvrees krijgt van onze opleiding. Moet je een handeling oefenen of iets voordoen of gewoon omdat je het zelf wilt dan is er in elk (praktijk) lokaal wel desinfectie middel aanwezig. Na een korte periode van gemis is 't weer terug. Het 24/7 opletten met wat je doet en of je wel goed je handen wast en desinfecteerd. Op school gaat dat alleen net wat anders, hier moet het volgens protocol. Van vuil naar schoon dus vingers eerst en dan naar de pols en gewoon de zeep afspoelen kun je ook wel vergeten. Nee alles moet netjes en hygiënisch en raak je de kraan met je hand aan of de handdoek ja begin maar vast opnieuw. Oh en doe voorzichtig met het desinfectiemiddel want ben je iets te enthousiast dan sta je nog wel even je handen droog te wrijven over elkaar. Geweldig toch. 

Al die hygiëne voorschriften die we in Zuid-Afrika en Brazilië hadden zijn hier niks bij. En dat in een eerste wereldland.

 

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Renee_Vercoulen17
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.