kaapstad

Zoals vorige keer beloofd de foto's van mijn laatste avond op het project...


Kaapstad

Het laatste weekend van mijn trip begon in Kirstenbosch national botanical garden oftewel een tuin :p maar wel een hele mooie, met alle planten en bloemen die je maar verzinnen kunt zo ook de ananas plant... huh plant ? ja dat dacht ik dus ook...

Vanuit de botanische tuin door naar Groot Constantia opgezet door Simon van der Stelt in 1685 DE man die Zuid-Afrika op de kaart gezet heeft als wijn land, en daar moet natuurlijk wat van geproefd worden.
En dit was niet zomaar een proeverij maar een wijn/chocolade proeverij erg lekker en goed gecombineerd natuurlijk een deel ervan mee genomen in de koffers.
Toen op weg naar het huis van de gids (Clive) naar Simons town zo'n 45 minuten van Kaapstad.

De volgende dag op weg naar Kaap de Goede Hoop. Tussendoor even stoppen om een pinguïn kolonie te zien, en ja pinguïns leven in de warmte in Zuid Afrika en natuurlijk even naast ze zitten voor de foto.
Ook zijn we onderweg wat struisvogels tegen gekomen en man wat zijn die groot...

Kaap de Goede Hoop het meest zuid oostelijke punt van Afrika heel fijn... maar mooier was de natuur, de parel witte stranden, het zee water wat uiteen spat op de meters hoge rotsen wat een uitzicht..


De voorlaatste dag naar Kaapstad gegaan, hier zijn we als eerst naar Robben eiland geweest de plek waar Nelson Mandela van 1964 tot 1982 heeft vastgezeten en in mensonterende omstandigheden zoals de oud gedetineerde ons vertelden.

Na een boottocht van 45 minuten snel door naar Tafelberg, de wind zou toenemen en dan word het te gevaarlijk om de kabel baan te gebruiken maar gelukkig waren we op tijd.
En dan zal je zien eenmaal op de tafel berg geen zuchtje wind te bekennen afijn... wel weer een te mooi uitzicht en hierbij zou ik ook iedereen willen vragen om het eens te bezoeken het is een hele bijzondere plaats en niet uit te leggen hoe het daar is heel bijzonder en daarom ook niet voor niks één van de zeven wereld wonderen.
En wie ben ik als ik niet even het Green Point Satdiom in mijn hand gehad heb:p

De laatste dag, de dag van de terug vlucht heb ik samen met een andere vrijwilliger door gebracht in Kaapstad.We zijn hier naar de Slave lodge geweest. En dit was heel indrukwekkend!! de verhalen die verteld worden door de gekleurde bevolking... de manier waarop hun de apartheid hebben mee gemaakt heel bizar dat je zo om kan gaan met je medemens, nou ja medemens zo waardevol werden ze niet eens gezien...

Dit is nog niet mijn laatste weblog, ik ga eind deze week nog een korte stukje plaatsen met een kleine terug blik op mijn reis, wat heeft het me opgeleverd en hoe heb ik het ervaren je leest het eind deze week...


stay in.....

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of jurren
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories