HluHluwe wildpark

Afgelopen weekend naar Hluhluwe wildpark geweest, maar ik heb eerst een “mooi” verhaal te vertellen wat donderdag avond plaats vond.

Etenstijd
Zoals gewoonlijk eten we rond half 6 alleen donderdag avond was anders dan andere. Op de horizon farm hadden we David met de nadruk op hadden... David is een jonge man die hoog van niveau is en niet op zijn plek zit bij de Horizon farm, waardoor hij zichzelf en voornamelijk de andere bewoners tot grote last is zo ook donderdag avond. Nadat David meerder malen andere bewoners aan het zieken was en hierop terecht gewezen werd barste de bom, een andere bewoner ging dreigend boven hem staan en een gevecht was nabij, gelukkig heeft ze niet geslagen. Leen de andere vrijwilliger sprak David toen ook aan en ze kreeg een hele grote mond. Dus ik stond op en ging voor David staan en vroeg of die weg wou gaan (helaas moest ik dit doen omdat de begeleiding niet in greep) hij was het hier natuurlijk niet mee eens en gaf mij een zet... prima... maar dat doe je maar 1 keer! Dus voordat hij het wist (en ik) lag David op de grond in de houdgreep met zo'n 30 omstanders (bewoners) er om heen. Ik heb zo'n half uur bovenop hem gezeten voordat hij eindelijk rustig werd om hem naar het kantoor te begeleiden. Eenmaal in het kantoor kalmeerde hij en zat hij op een stoel met mij en Justin ( de manager) naast zich... maar de pret stopt hier niet, hij greep een potlood van de tafel, en begon om zich heen te kijken wat hij nog meer kon gebruiken en waar ik was. Gelukkig na een paar keer vragen legde hij het potlood neer. Hij is uiteindelijk opgehaald door zijn moeder en helaas is voor hem geen plek op de Horizon farm meer, dit was de druppel die de emmer deed overlopen.

Hluhluwe wildpark

Vrijdag middag werd ik opgehaald door de gids voor het wildpark, na een 3 uur lange toch kwamen we bij onze eerste stop het Zulu kamp waar we ook zouden slapen. Een leuke tocht door het kamp en na het leren van eeuwen oude traditie en passen van kleding konden we lekker gaan eten, nog even marshmallows geroosterd op een kampvuur en toen lekker naar bed!

Zaterdag
Rond 8 uur `s ochtends zaten we op een boot voor tochtje. Hier zijn de eerste dieren gespot zoals; nijlpaarden, krokodillen en een ....arend ? En verschillende andere vogelsoorten. Na de tocht het wildpark ingegaan en hebben na een paar uur al veel geluk gehad 4 van de big five gezien (olifant, leeuw, buffel en de neushoorn) wel allen van grote afstand. In de avond een braai gehouden en nadat we klaar waren zaten er gezellig 3 hyena's op aai afstand van onze tent/veranda.

Zondag
Vroeg uit de veren, namelijk om 5 uur reden we weg het park in maar wat een geluk hebben wij gehad, weer 4 van de big five gezien, helaas alleen de luipaard niet, maar de andere allemaal op een afstand van 10-40 meter, zelfs wat leeuwen op een buffel zien jagen erg spectaculair, jammer genoeg voor de leeuwen een mislukte jacht maar wat een gezicht, 5 leeuwen rennend achter een beest aan van 900 kilo. Verder hebben we vandaag het meeste gezien, hier een overzichtje: olifant, impala, baviaan, leeuw, aapjes, wild zwijn, neushoorn, gnoe, giraffe, ook de zeldzame zwarte neushoorn, hyena's, koedoe, nyala,zebra en de snelle luipaard schildpad ;) 

Vanavond lekker nog uit eten en dan morgen beginnen aan mijn laatste week alweer...!!!!!

Stay in touch..

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.