Kledingfabrieken in Bangladesh

Een ander artikel dat we op school kregen tijdens de les, waren deze artikelen over kledingwinkels in Bangladesh. Deze twee artikelen heb ik bijgevoegd bij deze blog. 

Ze gaan over de instorting van een gebouw van 8 verdiepingen in Bangladesh, waarin zich voornamelijk kledingfabrieken bevonden. Deze voldoen niet aan veiligheidsregels. Er zijn wel veiligheidsvoorschriften, maar geen controles. Dit veroorzaakt een hele gevaarlijke situatie voor de mensen die in zo'n fabriek werken!

De artikelen gaan ook over het dilemma dat de Westerse wereld heeft: moeten we kleding die komt uit landen als Bangladesh boycotten, of is dat ook niet de oplossing? Beide artikelen zeggen dat het stopppen met het kopen van deze kleding ook niet de juiste oplossing is: zo wordt de situatie niet verbeterd, en verdienen de mensen in landen als Bangladesh en India niks meer. 

De oplossing volgens de artikelen is dat je als consument van je moet laten horen, en de kledingmerken moet laten weten dat je kleding wilt die zijn gemaakt onder veilige omstandigheden. 

Ook dat vind ik een voorbeeld van Worldsupporter: je kunt niet zomaar stopppen met het kopen van bepaalde producten, maar je kunt wel van je laten horen dat je je wilt inzetten voor een betere wereld en daar ook wat meer voor wilt betalen!

Related resources on WorldSupporter: 
Image
Follow the author: Demi Schutte
Supporting content
Kledingfabrieken in Bangladesh
More contributions of WorldSupporter author: Demi Schutte
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]