Wereldsupporter Malawiaanse bijbel

Malawiaanse bijbel

Vorige week is er voor het eerst een Malawiaanse bijbel uitgebracht. Ik ben zelf in Malawi geweest, dus daarom sprak het mij erg aan. Ten eerst omdat ik zelf geloof en ik het belangrijk vind dat iedereen de bijbel moet kunnen lezen als zij dat willen en ten tweede omdat het mij wel verbaasde. Ik verbaasde mij namelijk omdat ik had gedacht dat de Malawiaanse bijbel er al was, maar dit bleek echter niet zo te zijn. Ik vind het belangrijk dat de bijbel er is gekomen omdat nu iedereen in Malawi de bijbel kunnen lezen (voor wie dit mogelijk is) en niet alleen voor de mensen die Engels kunnen. Ik ben hier ook erg blij over omdat er in Malawi verkondigers zijn die soms zelf ook dingen zeggen wat zij ervan denken. Misschien heb je namelijk de documentaire gezien van Peter R de Vries, waarin je ziet dat kinderen voor heksen worden aangezien. Wie dit heeft bedacht weet ik niet, maar ik weet wel dat dit nergens op slaat. Je kunt kinderen niet heksen noemen! Ze werden voor heksen aangenomen door de dominees en moeten het gezin verlaten omdat zij ‘ongeluk brachten’ aan de familie. Zij werden/worden wel opgenomen in een stichting die kinderen onderdak bied die door hun familie zijn verstoten. Ik vind het daarom extra belangrijk dat de bijbel in Malawiaanse taal is gekomen, zodat iedereen nu de bijbel kan lezen.

Nederlands Dagblad

Follow the author: Sophie Kooij
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Sophie Kooij
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]