Olifanten ontsnapt uit park Malawi

Ik las net op het internet dat 2 olifanten zijn ontsnapt uit het Liwonde nationaal park in Malawi.

Het grappige is, is dat dat precies het park is waar wij in April ook zijn geweest. Frank, onze gids van die dag had ons ook verteld dat olifanten al vaker waren uitgebroken omdat de omheining gewoon niet "olifantenproof" is. Dit kwam omdat er gewoon geen geld is om die omheining te bouwen.

Op het internet staat dan weer dat de woordvoerder van de politie heeft gezegd dat de bevolking de omheining hebben aangetast en dat de olifanten daardoor konden uitbreken. Nu weten wij beter, namelijk dat de omheining sowieso al niet sterk genoeg is en dat er ook vaker dieren ontsnappen uit het park, zoals we met eigen ogen hebben gezien. Het is daarom grappig om te zien dat veel van het nieuws, dat bij ons in de krant of op de tv komt, een beetje gebagatelliseerd is.

Nou is het doel van wereldsupporten om de wereld beter te maken. Wat hierbij aansluit is dat wij als jongeren de communities kunnen helpen waardoor er meer geld is voor bijvoorbeeld die omheining van het park, waardoor weer meer toerisme komt, wat weer invloed heeft op de inkomsten van het land. Zo kan iets kleins toch een heleboel helpen en dat is het gevoel wat ik als wereldsupporter het meest heb overgelaten aan mijn reis naar Malawi!

Zie het hele verhaal ook op http://www.demorgen.be/buitenland/twee-uitgebroken-olifanten-vertrappelen-zeven-mensen-in-malawi-a2104298/

Follow the author: rens_hoekstra
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: rens_hoekstra
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]